Архів новин

15 марта 2016

У Києві стартувала культурна-мистецька акція «Нескорена Луганщина»

Сьогодні, 15 березня у Колонній залі імені М.В.Лисенка Національної філармонії України концертною програмою Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії відкрилась друга культурна частина Днів Луганщини у Києві. Культурно-мистецької акція «Нескорена Луганщина» триватиме з 15 по 17 березня в рамках Загальноукраїнського проекту культурної інтеграції «Український Донбас», ініційованого Міністерством культури України.

Юрій Клименко зустрівся з делегацією Програми Розвитку ООН в Україні

Сьогодні, 15 березня, заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко зустрівся з делегацією Програми Розвитку ООН в Україні у складі гуманітарного координатора, постійного представника ПРООН в Україні Ніла Вокера, радника з гуманітарних питань Янни Тхай та радника з гуманітарних питань Тагуї Мелкумян.

Про стан розроблення, затвердження та виконання місцевих програм та схем розвитку екомережі йшлося на апаратній нараді в облдержадміністрації

Сьогодні, 15 березня, на апаратній нараді в Луганській облдержадміністрації, яку провів заступник голови ОДА Юрій Клименко, серед інших розглядалося питання впровадження в області схем розвитку екомережі. Про це розповів начальник управління нормування Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Євген Максименко.

Тука розповів про причини проведення Днів Луганщини

Сьогодні, 15 березня під час підходу до преси у Торгово-промисловій палаті України в рамках проведення Днів Луганщини у місті Київ керівник Луганської обласної ВЦА розповів про прочини проведення Днів Луганщини.

Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області відзвітувало про роботу у 2015 році

Про підсумки роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області про у 2015 році на апаратній нараді, що відбулась 15 березня в Луганській обласній державній адміністрації, розповіла начальник Головного управління Ольга Шарунова.

Елеонора Поліщук: Людина – найвища цінність держави і нашим завданням є забезпечити кожну особу, яка потребує допомоги, якісними соціальними послугами

14 березня 2016 року відбулась нарада директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонори Поліщук із директорами територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міст та районів області. Під час наради підведено підсумки роби територіальних центрів у 2015 році та обговорено стан впровадження інноваційних соціальних послуг.

 

«Людина – найвища цінність держави і нашим завданням є забезпечити кожну особу, яка потребує допомоги, якісними соціальними послугами», – зазначила Елеонора Поліщук.

 

Зазначено, що для обслуговування пенсіонерів, одиноких непрацездатних громадян та інвалідів в області діє 15 територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг). У структурі територіальних центрів діють 51 відділення, які щоденно надають соціальні послуги людям похилого віку та інвалідам.

Презентація професії «Прикордонник»

Державний кордон і люди, які його охороняють, утворюють єдине ціле, що лежить в основі забезпечення захисту національної безпеки нашої держави. Яким би досконалим не було сучасне технічне обладнання, зброя та спеціальна техніка, людському фактору відводиться найважливіше місце в охороні державного кордону. Тому не випадково в усі часи прикордонники виділялися високими моральними принципами та нормами поведінки, виставляючи на перший план моральне обличчя – честь, гідність, непохитну волю та самовідданість.

 

11 березня поточного року з ініціативи Станично-Луганського районного центру зайнятості в рамках проведення «Марафону актуальних професій» у Станично-Луганській спеціалізованій школі № 2 відбувся профорієнтаційний семінар для учнівської молоді, на який були запрошені представники відділу прикордонної служби Станично-Луганське-2. У заході взяли участь учні 10 та 11 класів. 

Відбулося пленарне засідання форуму «Луганська область: перспективи розвитку, виклики та можливості»

Під час пленарного засідання економічного форуму «Луганськп область: перспективи розвитку, виклики та можливості» Георгій Тука зауважив, що пріоритетом у діяльності обласної влади є інфраструктурні проекти. «Ми потребуємо новітніх технологій, обладнання,ноу-хау, а не допомоги, яку потім буде необхідно повертати» – підкреслив очільник області.

Георгій Тука розповів про Дні Луганщини у Києві

Розповідаючи про Дні Луганщини у Києві, очільник області підкреслив, що, у першу чергу, тут буде готуватися низка меморандумів.

Тренування рятівників

15.03.2016 на озері Піщане м. Рубіжне відбулись спільні тренування рятівників комунальної установи «Обласна рятувально-водолазна служба» та Рубіжанського міського управління Головного управління ДСНС України у Луганській області із залученням фахівців Рубіжанської станції швидкої допомоги. Мета навчання – відпрацювання практичних дій при рятуванні людей на водних об’єктах.

У ході тренувань було відпрацьовано: вихід чергового човна за тривогою, рятування потопаючого за допомогою рятувального кінця Александрова та рятувального кола, транспортування потерпілого до берега, надання першої невідкладної медичної допомоги потерпілим на воді.

Заборгованість із виплати пенсій в області відсутня

За інформацією головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області щодо фінансування пенсій станом на 14 березня 2016 року профінансовано на виплату пенсій в Луганській області суму 345 111,34 тис.грн., з них:

 

-         вузол поштового зв’язку з 4 по 15 березня;

 

-         установи банків з 4 по 13 березня.

У Києві розпочалися Дні Луганщини

Сьогодні, 15 березня, у місті Києві в Торгово-промисловій палаті України відбулось урочисте відкриття виставки, присвяченої економічному форуму «ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТЬ: перспективи розвитку, виклики та можливості» у рамках проведення Днів Луганщини у столиці.

Співвласники багатоквартирного будинку мають визначитися з формою управління багатоквартирним будинком

Відповідно до Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» від 14.05.2015 р. № 417-VIII (далі — Закон № 417),  що набрав чинності 01.07.2015, до 1 липня 2016 року співвласники багатоквартирного будинку мають визначитися з формою управління багатоквартирним будинком. Так, ч. 5 ст. 13 Закону № 417 передбачено: у разі якщо протягом відведеного строку співвласники багатоквартирного будинку, у якому не створено об’єднання співвласників, не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком, управління таким будинком здійснюється управителем, який призначається...

16 БЕРЕЗНЯ "НЕСКОРЕНА ЛУГАНЩИНА" ПРЕДСТАВИТЬ ВИСТАВКУ ВИРОБІВ НАРОДНИХ МАЙСТРІВ

16 березня об 11.00  в Національному музеї літератури України (м. Київ,  вулиця Богдана Хмельницького, 11), в рамках культурно-мистецької акції «Нескорена Луганщина»,

відкриється  виставка виробів народних майстрів Луганщини.

 

До експозиції виставки  увійшли 253 роботи 50-ти кращих майстрів Луганщини, серед яких 9 народних майстрів та 1 заслужений майстер України.

Експозиція зібрання  представить мистецтво луганчан:  різьблення по дереву, ковка, живопис, фотомистецтво, в’язання, вишивка, валяння з вовни, витинанка, лялькарство, писанкарство, прикраси з бісеру та напівкоштовного каміння, лозоплетіння та петриківський розпис.

 

Окрім цього, на виставці будуть  представлені предмети інтер’єру та побутові речі: рушники, килими, дерев’яний посуд. В експозиції будуть представлені роботи всіх майстрів Луганської області, які незалежно від їх місця перебування і не зважаючи на складну ситуацію регіону, продовжують підтримувати народну творчість Луганщини .

Це роботи Олександра Романенко, заслуженого майстра України, який представить колекцію дерев’яних  байбаків, що є одним з символів Луганської області.

Авторська робота «Чарівне дзеркальце» народного  майстра  Луганщини Леоніда Терещенка, яка свого часу була представлена у Японії.

Роботи Олександра Моєсєєнко, зокрема його  скульптура «Вишка Донецького аеропорту».

 

Під час відкриття виставки  свої творчі напрацювання продемонструє фольклорний колектив ансамблю пісні та танцю Луганської обласної філармонії «Радани».  Це молодий і перспективний колектив, творчість якого орієнтована на збереження і відродження музичних традицій української культури. У складі колективу 15 артистів. Колектив виконує і класичні твори, і сучасні, і народні, і обрядові, а також інструментальні, але ж переважають в ньому все ж таки українські народні. За час свого існування (вересень 2015 – січень 2016 рр.) колектив підготував 2 тематичні концертні програми та здійснив 2 сольних концерти – «З Батьківщиною в серці» і «На рік добрий, на вік довгий».

 

Виставка діятиме до 21 березня 2016 року.

Cтановище дітей в Луганській області

Станом на 15 березня  2016 року в Луганській області на обліку перебуває 1432 дітей, які мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

До уваги органів місцевої влади!

Постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.2016 № 119 внесено зміни в додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 1 березня 2014 р. № 65 «Про економію державних коштів та недопущення витрат бюджету».