Прес-центр30 листопада 2018, 11:11

Кількість застрахованих осіб в області у поточному році збільшилася майже на 7 тисяч

Засідання міжвідомчої робочої групи з питань реалізації заходів щодо легалізації найманої праці, а також погашення заборгованості з обов’язкових платежів до Пенсійного фонду України та зі сплати єдиного соціального внеску провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Звертаючись до присутніх, вона наголосила на нагальних проблемах, зокрема, тіньовій зайнятості населення та заборгованості з обов’язкових платежів до бюджету Фонду.

Начальник головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова зазначила, що внаслідок недоотримання бюджетом Фонду належних сум коштів під загрозою опиняється вчасне забезпечення громадян пенсійними виплатами, що є неприпустимим.

Серед позитивних змін у сфері зайнятості та оплати праці в області за поточний рік є збільшення кількості застрахованих осіб на 6,7 тис. у порівнянні з початком року, зменшення на 1,8 тис. найманих працівників, що отримують заробітну плату менше мінімальної, а також вирівнювання середньої заробітної плати у сільськогосподарській галузі області до рівня середньої по Україні.  

Під час засідання заслухані доповіді керівників підприємств-боржників, які надали пояснення щодо ситуації зі сплати заборгованості.

За підсумками засідання вирішено створити при підпорядкованих управліннях Фонду постійно діючі комісії з погашення заборгованості з обов’язкових платежів до Фонду та зі сплати єдиного внеску, до складу яких обов’язково будуть входити представники територіальних органів Державної виконавчої служби, Державної фіскальної служби та інших зацікавлених державних й контролюючих органів.

У засіданні взяли участь представники Служби безпеки України, Управління захисту економіки, Державної виконавчої служби та соціальні партнери, а також представники суб’єктів господарювання, які є порушниками трудового законодавства.