Прес-центр23 травня 2018, 10:05

Луганщина поліпшує архітектурну доступність для осіб з інвалідністю

17 травня 2018 року голова Луганської асоціації організацій осіб з інвалідністю Микола Надулічний провів аудит доступності адміністративної будівлі Луганського окружного адміністративного суду.

З метою забезпечення рівного доступу людей з особливими потребами до правосуддя, приміщення Луганського адміністративного суду було облаштоване вуличним та внутрішнім мобільними пандусами для доступу осіб на інвалідних візках, на сходах встановлено кнопку виклику особи, відповідальної за доступ маломобільних груп населення до суду, кімната гігієни на першому поверсі суду облаштована за спеціальними нормами для користування нею особами з інвалідністю.

У ході інспекції Микола Надулічний відзначив, що поверхня тротуару рівна і неслизька, а майданчик перед входом, пандус, сходи піднімальні, пристрої для людей з інвалідністю захищені від атмосферних опадів. Ручки дверей мають форму, поверхню та розташування зручні для охоплення рукою, конструкція сходинок безпечна, предмети інтер’єру в коридорі не ускладнюють пересування людей з інвалідністю.

«Луганщина продовжує працювати у напрямку доступності, адже держава має створити для осіб з інвалідністю можливість вести незалежний та повноцінний спосіб життя. Дуже важливо, що державні будівлі стають архітектурно доступними, і цей процес повинен тривати, поки не будуть усунуті будь-які перешкоди, що утруднюють або унеможливлюють доступ до споруд, транспорту, а також до інших об’єктів і послуг», – наголосив Микола Надулічний.