Архів новин

15 мая 2018

Скасування пайової участі — хрест на розвитку інфраструктури міст

Чимало дискусій викликав законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні" (далі — законопроект) у частині скасування пайової участі (№8124 від 15 березня 2018 р.). Прихильники цих змін говорять про необхідність поліпшити умови для ведення бізнесу в Україні, забуваючи при цьому, що скасування пайової участі може призвести до значного недофінансування інвестиційних потреб територіальних громад. Які ж аргументи висуває Міністерство економічного розвитку і торгівлі України на користь скасування пайової участі та чи враховує ризики, які несе для місцевих бюджетів таке рішення?

 

Розглянуто стан реалізації проекту будівництва електропідстанції в Кремінній

Поточні питання реалізації проекту «Нове будівництво ПС 500 кВ «Кремінська» з заходами ПЛ 500 кВ Донбаська – Донська та ПЛ 220 кВ Кремінська – Ювілейна, Луганська область» розглянуті сьогодні, 15 травня, на нараді в облдержадміністрації.

Відкриваючі засідання, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко зауважив: «Реалізація цього важливого в інфраструктурному сенсі проекту надасть можливість Луганщині приєднатися до об’єднаної енергетичної системи України, відновити роботу великих промислових підприємств та в перспективі збільшити інвестиції в область».

14 травня Департаментом агропромислового розвитку та Асоціацією сільгосптоваровиробників Луганської області відбулась завершальна поїздка до Станично-Луганського району щодо надання роз’яснення реалізації державних та обласних програм підтримки аграрного

14 травня Департаментом агропромислового розвитку та Асоціацією сільгосптоваровиробників Луганської області відбулась завершальна поїздка до Станично-Луганського району щодо надання роз’яснення реалізації державних та обласних програм підтримки аграрного сектору.

В ході робочого візиту було проведено нараду, на якій директор Департаменту Лариса Бичкова розповіла про діючі на сьогодні програми підтримки аграрного сектору та їх спрямованість. В роботі наради прийняли участь багато аграріїв району, голови сільських рад та зацікавлені мешканці району.

На Луганщині «Укрпошта» шукає нові кадри для роботи в сільській місцевості

На сьогодні одним із головних питань поштового зв'язку області виникає залучення до роботи операторів та листонош у сільській місцевості та віддалених населених пунктах.

Про це на апаратній нараді в облдержадміністрації повідомила директор Луганської дирекції ПАТ «Укрпошта» Ілона Моісеєва.

Вона зазначила, що у зв’язку з нестачею кадрів ускладнюється своєчасна доставка пенсії, кореспонденції та періодичних видань жителям області.

Нарада щодо реалізації проекту «Нове будівництво ПС 500 кВ «Кремінська»

     15 травня 2018 року в облдержадміністрації відбулась нарада щодо реалізації проекту «Нове будівництво ПС 500 кВ «Кремінська» з заходами ПЛ 500 кВ Донбаська - Донська та ПЛ 220 кВ Кремінська - Ювілейна, Луганська область». 

Заява МЗС України у зв'язку із протиправним відкриттям Росією мосту через Керченську протоку

МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку із відкриттям мосту через Керченську протоку та вчергове наголошує на протиправності будівництва Росією цього інфраструктурного об’єкта без згоди України.

Такі дії Москви фундаментально суперечать загальновизнаним нормам і принципам міжнародного права, грубо порушують Конвенцію ООН з морського права 1982 року та двосторонні договірні зобов’язання перед Україною.

Енергетична безпека є спільним інтересом України і Хорватії

Про це йшлося на українсько-хорватських політичних консультаціях на рівні заступників міністрів закордонних справ України  Василя Боднара і Республіки Хорватія Віце Скрачича, які відбулися у Загребі 14 травня 2018 року.

Ключова увага двосторонньої співпраці у цьому напрямку буде сконцентрована на реалізації спільних проектів та зміцненню європейської солідарності, зокрема протидії проекту Nord Stream 2.

В області продовжується робота щодо роз’яснення реалізації державних та обласних програм підтримки аграрного сектору.

В області продовжується робота щодо роз’яснення реалізації державних та обласних програм підтримки аграрного сектору. Цього разу представники Департаменту агропромислового розвитку та Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області відвідали Новоайдарський район.

Програми підтримки аграрного сектору та їх спрямованість обговорили під час наради із представниками середнього та малого аграрного бізнесу, головами сільських рад та зацікавленими мешканцями району.

Департамент агропромислового розвитку продовжує роз’яснювальну роботу серед аграріїв Луганської області.

Департамент агропромислового розвитку продовжує роз’яснювальну роботу серед аграріїв Луганської області. Про умови отримання державної та обласної допомоги директор Департаменту Лариса Бичкова розповіла представникам малого та середнього бізнесу Попаснянського району. Участь у нараді також приймало керівництво району та зацікавлені мешканці.

США нададуть 125 мільйонів доларів для Донбасу

Сьогодні, 15 травня, відбулося урочисте відкриття Центру коворкінгу та економічних інновацій «Топ Плейс» у Слов’янську. У церемонії взяли участь спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, Посол США в Україні Марі Йованович та заступник адміністратора, керівник Бюро Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у справах країн Європи та Євразії Брок Бірман. Луганську область представив заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Проекти, що фінансуватимуться за кошти ДФРР, проходитимуть експертну оцінку профільних підрозділів облдержадміністрації, – брифінг

Про актуальні питання підготовки проектів, що фінансуватимуться за рахунок державного фонду регіонального розвитку в 2019 році, сьогодні на брифінгу для ЗМІ розповів директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук.

Він нагадав, що тиждень тому регіональною комісією з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР, оголошено конкурс щодо відбору відповідних проектів на наступний рік.

17 травня 2018 року відбудеться чергове засідання колегії управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації.

17 травня 2018 року о 1000 за адресою: м. Сєвєродонецьк, пл. Перемоги, 2, к. 511, відбудеться чергове засідання колегії управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації.

          До порядку денного засідання колегії Управління включено питання:

Увага! Перевірка системи оповіщення цивільного захисту

У навчальних цілях 16 травня з 13:45 до 14:00 буде проведено перевірку системи оповіщення області із запуском електросирен.

Довідково. Дії населення за сигналом «Увага всім!»

Головний спосіб оповіщення населення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій – це доведення відповідних повідомлень органів управління цивільного захисту за допомогою вуличних та пересувних гучномовців, мереж радіомовлення всіх діапазонів частот і видів модуляції та телебачення.

Львівський IT кластер, Конференція IT Jazz 29-30 червня 2018 року, м. Львів

Львівський ІТ Кластер - це об'єднання 85-ти ІТ компаній з усієї країни, які мають на меті не лише розвиток власного бізнесу, а й активно долучаються та створюють різноманітні проекти для покращення рівня технічної освіти, створення нових робочих місць, залучення іноземних інвестицій, інфраструктурні проекти, які стануть невід'ємною частиною на шляху становлення та закріплення України в статусі ІТ хабу Східної Європи.

Виставка імпорту в Китаї «China International Import Expo 2018»

За інформацією Міністерства економічного розвитку і торгівлі України у період з 5 по 10 листопада 2018 року відбудеться найбільша імпортна виставка Китаю «China International Import Expo 2018» у м. Шанхай. Китай на сьогодні є країною з другою за розміром економікою і займає друге в світі місце за імпортом та споживанням.

Затверджено графік особистого прийому громадян керівництвом та керівником апарату облдержадміністрації на 2018 рік

Головою обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом своїм розпорядженням затвердив графік особистого прийому громадян керівництвом та керівником апарату облдержадміністрації на 2018 рік.

Особистий прийом громадян проводиться за адресою:просп. Центральний, 59, каб.103, м. Сєвєродонецьк. Голова облдержадміністрації приймає за попереднім записом.

Посада особи, яка проводить особистий прийом

Пропозиція співробітництва турецької компанії "VARYENS"

Турецька компанія "VARYENS" (м. Ескішехір) звернулася з проханням надати сприяння в пошуку потенційних українських партнерів.

В облдержадміністрації доповіли про роботу щодо перерахунку пенсій військовим пенсіонерам

Спікером з цього питання виступила начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова.

На Луганщині триває реалізація Урядової програми «Доступні ліки»

Сьогодні, 15 травня, за дорученням голови обласної державної адміністрації – керівника військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Вадим Данієлян провів апаратну нараду.

Стосовно виконання Урядової програми «Доступні ліки» у містах та районах області за І квартал 2018 року на нараді доповів директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Валентин Шкорубський.

УКРАЇНА ОТРИМАЛА ПРАВО ЕКСПОРТУ ЯЛОВИЧИНИ В ТУРЕЧЧИНУ

Україна отримала право експорту яловичини на ринок Туреччини, повідомляє Держслужба з питань безпеки продуктів харчування і захисту споживачів (далі - Держпродспоживслужба).

Таке рішення прийнято за підсумками роботи технічної місії головного директорату захисту і контролю Міністерства сільського господарства Туреччини з оцінки системи державного контролю за виробництвом яловичини, яка працювала в Україні в кінці квітня 2018 року.

ЕКСПОРТНІ МОЖЛИВОСТІ ІЗРАЇЛЮ

Офіс з просування експорту запрошує українські підприємства з IT та меблевого секторів дізнатися про експортні можливості в Ізраїлі в рамках зустрічі «ABSORB ISRAEL TRADE OPPORTUNITIES», яка відбудеться
24 травня з 16:30 до 18:00 години.

В програмі зустрічі:

В УКРАЇНІ РОЗМІРКОВУЮТЬ ПРО ЗМІНИ В МИТНОМУ ОФОРМЛЕННІ ТОВАРІВ

Міністерство фінансів України пропонує зменшити витрати часу контролюючих органів та суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності при здійсненні контролю та митного оформлення товарів.

Для цього Мінфін вже розробив відповідний проект постанови, передає прес-служба міністерства.

Зокрема, документом пропонується відмовитися від обов’язкової сертифікації при переміщенні товарів через митний кордон України.

На місцях посилять інформування населення щодо надання субсидій

Про це наголошено на сьогоднішній нараді з питань прийому документів від населення на отримання субсидії.

Захід провів заступник голови Луганської облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Він зауважив, що своєчасне та правильне оформлення документів на отримання субсидії дозволяє слабозахищеним верствам населення розраховуватися за отримання житлово-комунальних послуг відповідно до своїх доходів.

Піротехніками вилучено 28 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 14 травня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 9,71 га місцевості у Новоайдарському та Попаснянському районах.

Загалом виявлено й вилучено 28 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 13 артилерійських снарядів, одну мінометну міну, одну ручну гранату, два інженерних боєприпаси та 11 одиниць іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

У Рубіжному відкриється «Прозорий офіс»

У Рубіжному відбулася презентація програмного комплексу «IT-Enterprise» для в рамках реалізації проекту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II).

Комплекс має поліпшити процес надання соціальних послуг населенню міста.

У заході взяла участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Впровадження та організацію роботи «Прозорого офісу» у Рубіжному розглянули на обласній координаційній раді.

Забезпечення реалізації громадянами та юридичними особами наданих законом прав на землю є одним із основних завдань Луганської облдержадміністрації

З метою забезпечення реалізації громадянами та юридичними особами наданих законом прав на землю, Департаментом комунальної власності, земельних та майнових відносин Луганської облдержадміністрації було підготовлено чергове засідання комісії з розгляду земельних питань, яка утворена розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 14.12.2015 № 616 (зі змінами), яке відбулось 11 травня 2018 року.

Новини ООС: Луганщина знову потерпає від обстрілів окупанта

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська дев’ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, по укріпленнях наших захисників поблизу околиць Попасної, Золотого, Новозванівки та Троїцького застосовувались 120-мм і 82-мм міномети, гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
У напрямку Кримського відкривався вогонь з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Представники Департаменту агропромислового розвитку та Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області відвідали з робочим візитом Троїцький район

Представники Департаменту агропромислового розвитку та Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області відвідали з робочим візитом Троїцький район у рамках проведення роз’яснювальної роботи щодо реалізації державних та обласних программ підтримки сільського господарства триває. Захід зібрав керівників сільгосппідприємств, які виробляють продукцію тваринництва, сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, представників органів місцевого самоврядування та зацікавлених мешканців району.

О.Слобожан: АМУ вітає підвищення зарплати місцевим службовцям та очікує прийняття закону про службу в органах місцевого самоврядування

​10 травня 2018 року Кабінет Міністрів України схвалив внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів». Змінами передбачено збільшення посадових окладів працівникам органів місцевого самоврядування.