Прес-центр4 жовтня 2019, 15:10

Луганський обласний фестиваль для дітей та юнацтва «ВОСТОК-СХІД-WEST» відбувся у Новопскові

У ньому взяли участь юні жителі Новопсковського, Біловодського, Білокуракінського та Новоайдарського районів. 

Метою заходу є соціокультурна адаптація дітей та молоді з інвалідністю, їх залучення до активного соціального життя, творчий та особистий розвиток, сприяння самостійності.

Учасники фестивалю читали вірші та гуморески, співали пісні, показали танцювальні номери та презентували вироби декоративно-ужиткового мистецтва.

Для багатьох дітей це перший досвід публічних виступів.

«Для дітей з інвалідністю цих районів області участь у подібних заходах є дуже важливою, адже віддаленість робить їх поїздки тривалими та дуже важкими. Батьки кажуть, що вимушені відмовлятися від поїздок на дитячі та молодіжні заходи. Враховуючі ці особливості, ми вирішили проводити фестиваль поближче до його учасників. Дуже важливою стала підтримка фестивалю громадами та адміністраціями смт Новопсков, Біловодськ та Білокуракине – для дітей та їх родин були виділені транспортні засоби, супровід, а також організовані подарунки та грамоти від самих районів», – наголосила організаторка заходу, директорка Луганського обласного центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями Тетяна Баранцова.

Для родин, що виховують діток з інвалідністю, були проведені соціально-правові консультації.

По завершенню Фестивалю всі учасники отримали дипломи від управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації. Соціально-правові консультації, надані фахівцями проекту, що реалізується в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу та урядів Данії, Швеції та Швейцарії. Адмініструє конкурси проектів – ІСАР Єднання.

Наразі опрацьовуються питання, які були порушені родинами під час заходу.  

Організатори заходу – управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації, Луганський обласний центр соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями та Луганська обласна молодіжна ГО «АМІ-Схід». Інформаційна підтримка – Національна Асамблея людей з інвалідністю України.