Прес-центр23 жовтня 2019, 08:10

Міністерство фінансів запускає проект «Е-контракт»

Проект «Е-контракт» має продовжити інформаційну революцію у сфері публічних фінансів.

Невдовзі у системі єдиної «екосистеми» публічних фінансів з’явиться новий інструмент «Е-контракт», який інтегрує і автоматизує процеси трьох державних систем: Державної казначейської служби, Міністерства фінансів України (E-data – Spending – витрати бюджетних коштів), Міністерства економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства (Prozorro).

«Е-контракт» допоможе впорядкувати процедуру укладання договорів на всіх її етапах – від ініціації до звітування, а також стане новим інструментом для аналізу даних та контролю за використанням публічних коштів. Аналіз даних, у свою чергу, є необхідною передумовою для прийняття ефективних рішень.

У системі державних закупівель Prozorro величезний масив даних щодо договорів, які укладаються між учасниками процесу, поки що залишається у форматі, непридатному для аналізу. «Е-контракт» повністю переведе всі договори, що укладаються на Prozorro і які є в Казначействі, в повноцінну електронну форму.

Діяльність у рамках проекту Е-контракт фактично дасть можливість перевести в електронну форму всі контракти, автоматично дозволить скоротити витрати часу персоналу, уникнути помилок тощо.

За матеріалами Міністерства фінансів України