Прес-центр19 лютого 2019, 10:02

Минулоріч Департаментом житлово-комунального господарства замовлені роботи з реалізації 39 заходів

Сьогодні, 19 лютого, на апаратній нараді в облдержадміністрації підбито підсумки діяльності двох структурних підрозділів у 2018 році.

Нараду провів виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

Про підсумки роботи Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації за 2018 рік та пріоритетні напрями роботи на 2019 рік доповів директор структурного підрозділу Віталій Сурай.

Він повідомив, що протягом 2018 року на виконанні у Департаменті  знаходились Регіональна програма поводження з твердими побутовими відходами, Регіональна програма «Питна вода Луганщини» на 2006-2020 роки та Регіональна програма модернізації систем теплопостачання Луганської області на 2017-2020 роки.

"Для їх реалізації ми виступили замовниками робіт по 39 заходам на загальну суму 123 332,159 тис. гривень за рахунок коштів бюджетів усіх рівнів, підприємств та інших джерел", - сказав Віталій Сурай.

У результаті реалізації 30 заходів в сфері водопостачання та водовідведення на загальну суму 99 752,174 тис. гривень проведено низку робіт.

"Відзначу, що проведено ремонт на двох виробничих об’єктах комплексу західної фільтрувальної станції КП «Попаснянський районний водоканал», замінені та реконструйовані трубопроводи і колекторів в системі водопостачання та водовідведення у Лисичанську, Гірському, Золотому, Попасній, Щасті, Кремінній, с. Нижнє, с. Нижнє-1, с. Новотошківка загальною протяжністю близько 51 км", - підкреслив спікер.

Також придбано п’ять одиниць землерийної техніки для КП «Попаснянський районний водоканал», ЛКСП «Лисичанськводоканал», РКП «Старобільськвода», замінено насосне та інше технологічне обладнання на об’єктах МКП «Сватівський водоканал», КП «Рубіжанське ВУВКГ», КП «Кремінське ВУВКГ».

"У сфері теплопостачання реалізовано п’ять заходів на 12 192,88 тис. гривень, - сказав Віталій Сурай. - Замінено і модернізовано 11 котлів, які працюють на газу, на котельнях КСТП «Рубіжнетеплокомуненерго» та КП «Лисичанськтепломережа». Чотири одиниці насосного обладнання замінено на об’єктах КП «Лисичанськтепломережа», на ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ» та КП «Лисичанськтепломережа» – трубопроводи теплових мереж на попередньо ізольовані труби. У Сєвєродонецьку та Лисичанську 116 житлових будинків оснащені засобами обліку теплової енергії".

У сфері поводження з твердими побутовими відходами укладено договір на розробку техніко-економічного обґрунтування будівництва центрального об’єкта поводження з відходами та реалізовано низку заходів щодо ліквідації сміттєзвалищ, придбання спеціалізованої техніки та обладнання тощо.

У поточному році, як зазначив Віталій Сурай, Департамент сприятиме реалізації Програм децентралізації теплопостачання у містах Кремінна, Гірське, Золоте та Рубіжне на 2019 рік, вживатиме заходів із надання допомоги з питань реалізації законів України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» та «Про житлово-комунальні послуги». Крім того, врегулюватиметься питання заборгованості теплопостачальних, теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії. Реалізовуватиметься й низка інших завдань.