Прес-центр10 березня 2016, 12:03

На Луганщині проведено регіональне моніторингове дослідження якості навчальних досягнень учнів 9 класів з англійської мови

2016 рік оголошено роком англійської мови в Україні, що передбачає проведення багатьох заходів, спрямованих на вивченняанглійської мови та розширення доступу українців до світових можливостей.

Як повідомляє Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, 1 березня поточного року проведено регіональне моніторингове дослідження якості навчальних досягнень учнів 9 класів з англійської мови за двома різними формами тестування: комп’ютерне та традиційне (на паперових носіях). У дослідженні взяли участь 4344 учні навчальних закладів усіх районів та міст Луганщини, контрольованих українською владою.

Метою дослідження було визначення відповідності та проведення порівняльного аналізу між навчальними досягненнями учнів за результатами семестрового оцінювання (І семестр, 9 клас) та результатами моніторингового дослідження; визначення завдань, що викликають найбільші труднощі або займають багато часу для їхнього виконання.

Технологія дослідження передбачала репрезентативну, місцеву та масові вибірки. Моніторингове дослідження складалося з трьох частин (читання; використання мови; письма) й включало такі форми завдання, як завдання з вибором однієї правильної відповіді; завдання альтернативного вибору (правильно / неправильно); завдання з розгорнутою відповіддю.

Учні виконували тестові завдання та творчу роботу протягом 90 хвилин. Матеріали із завданнями для репрезентативної, місцевої та масової вибірки готувалися в Центрі моніторингу якості освіти та ЗНО Луганського ОІППО.

Центром моніторингу якості освіти та ЗНО Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти буде проведена комп’ютерна обробка результатів по кожному класу окремо.

Після підбиття підсумків моніторингового дослідження будуть розроблені методичні рекомендації для вчителів англійської мови.