Прес-центр18 жовтня 2019, 13:10

На Луганщині привітали працівників харчової промисловості

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Погуляйко взяв участь в урочистостях з нагоди Дня працівників харчової промисловості та привітав представників підприємств із професійним святом.

«Ви даєте нам можливість вибору, виробляєте якісні продукти, що відповідають високим стандартам, та створюєте нові товари, дивуючи споживачів та додаючи смаку в наше життя. Навіть у непростих умовах сьогодення ваша галузь стабільно зростає, – зауважив Юрій Погуляйко. – Переконаний, що ви й надалі нарощуватимете темпи виробництва та оновлення асортименту продукції. Нехай якомога більше продуктів з маркуванням «вироблено на Луганщині» впевнено виходить на регіональні та світові ринки».

Перший заступник голови ОДА подякував виробникам за чесну, сумлінну й ефективну працю та вручив обласні відзнаки. Так, почесною відзнакою «Кращий Луганський товаровиробник» нагороджено голову ФГ «Радуга» Сватівського району Олександра Жуваку. Листи подяки облдержадміністрації отримали: начальник лабораторії Біловодського маслоробного заводу Анна Бєлявич, фізична особа-підприємець Сергій Вашечко, майстер виробничого цеху ТОВ «Попаснянський хлібокомбінат» Наталія Гончарова, менеджер з маркетингу підприємства «Айдарський пекар» Олена Горбатюк, головний інженер ТОВ «Марківський сироробний завод» Олексій Ковалівський та завідувач пекарнею ФОП «Давиденко О.В.» Неля Літвінова.

Завдяки ефективній роботі суб’єктів підприємницької діяльності галузі на Луганщині зросли обсяги виробництва харчових продуктів на 30%. Насамперед збільшилося виробництво соняшникової олії та шроту, борошна, кисломолочної продукції та солодового пива.

З метою підвищення конкурентоспроможності продукції на внутрішньому та зовнішньому ринках на 14 підприємствах області впроваджено систему управління безпекою продуктів харчування та систему якості відповідно до вимог міжнародних стандартів. На стадії впровадження перебувають іще 9 підприємств.

Харчові підприємства області постійно розвиваються. Так, до кінця року за власні кошти планується впровадження лінії для сушки підсирної сироватки на ТОВ «Марківський сироробний завод» вартістю 6,8 млн грн, на ТОВ «Голден Агро» – введення в експлуатацію комплексу з відвантаження зерна на залізничний транспорт вартістю 100 млн грн.