Прес-центр7 грудня 2020, 10:12

На Луганщині СБУ системно протидіє загрозам стратегічній інфраструктурі регіону

Цього року Головне управління Служби безпеки України у Донецькій та Луганській областях у межах захисту об’єктів критичної інфраструктури запобігло нанесенню збитків державі на понад 760 мільйонів гривень.

Так правоохоронці попередили перерахування понад 87 мільйонів гривень місцевій комерційній структурі, яка фігурує у кримінальному провадженні щодо розтрати бюджетних грошей. Представники фірми підозрюються у виведенні у тінь державних коштів, виділених на зведення житлових будинків для переселенців.

За цей період співробітники СБУ викрили оборудки з нелегального постачання товарів на тимчасово непідконтрольну українській владі територію Луганщини на понад 43 мільйони гривень. Встановлено, що фігуранти використовували схеми так званого «перерваного транзиту» через територію РФ.

Пенсійному фонду та Фонду соціального страхування повернуто понад 5 мільйонів гривень. Ці гроші були, зокрема, незаконно нараховані як пенсії та інші соцвиплати громадянам, які померли на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області.

Також блоковано діяльність організованого угруповання, яке причетне до розкрадання бюджетних коштів, що були виділені на проведення капремонту об’єктів соціальної інфраструктури у м. Кремінна. Для цього зловмисники використовували свої зв’язки з представниками місцевих органів влади.

Матеріали щодо іншої групи, яка діяла за участі депутата міської ради і завдала місцевому бюджету мільйонні збитки, вже перебувають на розгляді в суді.

У межах кримінальних проваджень за викритими фактами протиправної діяльності 28 фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів.

За інформацією 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях