Прес-центр12 листопада 2021, 11:11

На Луганщині триває акція «Створюємо ліси разом»

У рамках програми Президента України «Зелена країна» сьогодні на базі Борівського лісництва Сєвєродонецького лісомисливського господарства відбулась Всеукраїнська акції «Створюємо ліси разом».

До заходу долучились заступниця голови облдержадміністрації Наталія Романенко,  представники структурних підрозділів облдержадміністрації, учні Лисичанської гімназії та мешканці села Борівське.

За словами в. о. директора Сєвєродонецького лісгоспу Сергія Сезоненко, на території області вже висаджено 188 тисяч сосни звичайної, дубу і липи на площі 27,9 га.

 «Ми сьогодні зібрались, щоб продовжити акцію. Наразі на території Борівського лісництва висаджуємо понад 5,5 тисяч саджанців сосни звичайної з відкритою кореневою системою на площі 1,7 га», – зазначив Сергія Сезоненко.

«Дуже приємно, що до заходу активно долучаються жителі області, особливо молодь, яка турбується за майбутнє свого рідного краю. Адже створення нових лісів  сприяє збереженню флори та фауни, особливо там, де минулого року під час пожежі вона була повністю знищена. Дякую усім небайдужим, які саджають дерева не лише в лісах, але й в парках, біля своїх будинків, на алеях», – сказала Наталія Романенко.

Акція «Створюємо ліси разом» триватиме до кінця листопада, за умови сприятливих погодних умов. Будь-яка людина може долучитися до висадки лісу. Більш детальну інформацію можна дізнатися на сайті  «Зелена країна».

Під час висадки лісівники нададуть садивний матеріал і проведуть майстер-класи по садінню лісу.