Прес-центр5 листопада 2021, 16:11

На Луганщині тривають рейди щодо перевірки COVID-сертифікатів в громадських місцях

Перевірки щодо дотримання норм карантину відбулись у Рубіжному та Сєвєродонецьку.

Очолила групу начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби Київської області Галина Провізіон.

Спільно з фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області, м. Рубіжного та представниками Національної поліції в Луганській області вона відвідала заклади освіти, громадського харчування та непродовольчі магазини.

«Наразі в Україні відбуваються щоденні рейди. Наша бригада складається з декількох фахівців Держпродспоживслужби України, котрі працюють по усім областям, – зазначила Галина Провізіон. – Я вже відвідала Краматорськ і Маріуполь, сьогодні перевіряю Рубіжне та Сєвєродонецьк. Наша місія – перевірка дотримання протиепідеміологічних норм, зокрема, наявності сертифікатів про вакцинацію або інший дозвільних документів у працівників та відвідувачів цих закладів».

Також участь у цих заходах покладено і на представників Міністерства охорони здоров’я України та Національної поліції України.

«Колега з МОЗу здійснює рейд у лікарнях першої хвилі, які приймають хворих на коронавірусну інфекцію. Там він перевіряє забезпеченість кисневих концентратів, ліжок та надання 100 % виплати медпрацівникам, а поліцейський приділяє увагу міжрегіональним пасажирським перевезенням в умовах карантинних обмежень», – розповідає Галина Провізіон.  

Крім того, кореспонденти видання «Життя Білокуракинщини» разом зі співробітниками Держпродспоживслужби та Нацполіції взяли участь у перевірках закладів торгівлі населеного пункту.