Прес-центр5 вересня 2016, 10:09

На Луганщині відбулася спартакіада серед людей з обмеженими фізичними можливостями

3 вересня на обласній базі «Олімп», що у Кремінній, понад 70 учасників з різних міст і районів області зібралися на обласній спартакіаді серед людей з інвалідністю, присвяченій старту ХV літнім Паралімпійським іграм в Ріо-де-Жанейро.

Організатором заходу виступив Луганський регіональний центр з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт» за підтримки управління молоді та спорту облдержадміністрації.

Привітали учасників спортивних змагань заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, начальник управління молоді та спорту Луганської ОДА Антон Волохов, директор Луганського регіонального центру з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт» Юрій Кравченко та заслужений тренер України з легкої атлетики Римма Федорівна Старостіна.

Вітаючи присутніх, Ольга Лішик підкреслила значимість такого заходу не тільки для самих учасників спартакіади, а й для луганчанина Миколи Жабняка, який вже 8 вересня боротиметься за медалі ХV Паралімпійських ігор.

«Мені б хотілось, щоб кожна ваша сьогоднішня перемога, велика чи маленька, була присвячена нашому співвітчизнику, який боротиметься на Паралімпіаді. Зараз наша підтримка йому потрібна як ніколи», – наголосила заступник голови облдержадміністрації.

Крім цього, Ольга Лішик побажала всім учасникам віри у свої сили, натхнення та прагнення до перемоги.

Після привітань спортсменів-аматорів розпочалися саме змагання.

Протягом дня спортсмени змагалися у бігу на 60 та 100 метрів, штовханні ядра, міні-футболі, шахах й шашках, кільцебросі та настільному хокеї.

По завершенню спартакіади всі учасники отримали заохочувальні призи, медалі та грамоти за участь у змаганнях.

Нагадаємо, Паралімпійські ігри пройдуть з 7 по 18 вересня у Ріо-де-Жанейро. Честь Батьківщини відстоюватимуть 172 українські спортсмени у 15-ти видах спорту. Серед них виступатиме легкоатлет Луганщини Микола Жабняк.