Прес-центр25 листопада 2021, 15:11

Обговорено оздоровлення та відпочинок дітей в умовах карантинних обмежень

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська долучилась до селекторної онлайн-наради з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей за рахунок коштів державного бюджету.

 Під час заходу обговорено питання щодо відвідування дітей закладів оздоровлення та відпочинку в умовах карантинних обмежень у зв’язку з поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Так, було наголошено на необхідності стовідсоткової вакцинації співробітників закладів оздоровлення та проведення тестування дітей, які направляються на оздоровлення та відпочинок.

Представники ДП «Міжнародний дитячий центр «Артек», ДП «Український  дитячий центр «Молода гвардія», дитячих закладів оздоровлення та відпочинку «Соколята» та «Артек-Прикарпаття» поінформували про додержання всіх протиепідеміологічних заходів та готовність прийняти дітей у грудні поточного року.

Представниця Міністерства охорони здоров’я України зазначила, що питання виділення експрес-тестів для закладів оздоровлення та відпочинку дітей наразі розглядається. Зі свого боку, Міністерством соціальної політики України буде розглянуто питання внесення закупівлі експрес-тестів до кошторису при розрахунку вартості путівок дитячих центрів «Артек» та «Молода гвардія».

Також у нараді взяли участь представники департаментів соціального захисту населення, освіти і науки, охорони здоров'я облдержадміністрації, органів державного нагляду і контролю, до компетенції яких входять питання оздоровлення та відпочинку дітей.

До обговорення нагальних проблем направлення дітей до закладів оздоровлення в умовах пандемії долучились представники Національної соціальної сервісної служби України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України, закладів оздоровлення та відпочинку, а також заступники голів облдержадміністрацій.