Прес-центр25 лютого 2019, 17:02

Обрано голову Луганської обласної тристоронньої соціально-економічної ради

Сьогодні, 25 лютого, відбулося установче засідання Луганської обласної тристоронньої соціально-економічної ради.

Раду очолюють три співголови, які є координаторами сторін соціального діалогу. Від облдержадміністрації – заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко, від профспілок – Валерій Черниш, від роботодавців – Борис Макаревич.

Рада є дорадчим органом та інструментом для ведення соціального діалогу в області з метою узгодженого вирішення проблем, що виникають в соціально-економічній сфері та стосуються прав й інтересів працівників і роботодавців відповідно до Закону України «Про соціальний діалог в Україні».

Під час засідання головою Ради строком на один рік обрано Геннадія Іваненка. Також затверджені регламент та перспективний план роботи на 2019 рік.

З ініціативи сторони профспілок Радою розглянуто невідкладне питання щодо ситуації, пов’язаної з невиплатою заробітної плати колективу ЛКСП «Лисичанськводоканал». Питання обговорювалося за участю керівництва, секретаря та депутатів Лисичанської міської ради, а також профспілок та представників трудового колективу.

За підсумками обговорення Геннадієм Іваненком доручено, зокрема, підготувати звернення Ради до Лисичанської міської ради та контролюючих органів щодо недопущення порушень прав членів профспілки підприємства, необхідності проведення аналізу ефективності діяльності керівництва підприємства та вжиття відповідних заходів реагування в найкоротший термін.