Прес-центр23 квітня 2023, 14:04

Охопленням деокупованих територій гуманітарною допомогою повинна займатись місцева влада, - Артем Лисогор зустрівся із представниками Координаційного гуманітарного центру

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор зустрівся із представниками Координаційного гуманітарного центру, який наразі працює у Харкові та області, але готовий долучитись до підтримки жителів Луганщини.
«Охопленням деокупованих територій гуманітарною допомогою повинна займатись місцева влада. Щойно звільняють населений пункт, «проходять» вибухотехніки та правоохоронці – одразу до роботи стає військова адміністрація. Вона буде координувати діяльність усіх благодійних організацій щодо системного вирішення проблем його мешканців. Але без залучення міжнародної підтримки та волонтерів відновлення територій ми «не потягнемо», - звернувся до харківських активістів Артем Лисогор.
У свою чергу, волонтери поінформували очільника Луганщини про діяльність Координаційного центру та зазначили, що наразі вони категоризували 312 фондів, які надають благодійну допомогу українцям, у тісній співпраці із Національною поліцією створили загальну лінію евакуації. Наразі у цій роботі задіяні 50 автомобілів, сформовані два гуманітарні ешелони, які готові оперативно виїжджати.
В ході зустрічі був визначений формат подальшої співпраці, зокрема, щодо забезпечення доступу волонтерів до деокупованих населених пунктів Луганської області.
«Ми вбачаємо у вас кадровий резерв, який ми будемо використовувати для розбудови звільнених територій. Ми – відкриті, ми – про людей і ми готові співпрацювати», - резюмував зустріч голова облдержадміністрації.
.