Прес-центр15 серпня 2019, 16:08

Податки мають сплачуватися на Луганщині, – Віталій Комарницький розповів про шляхи розвитку бізнесу в області

Під час прес-конференції голова облдержадміністрації Віталій Комарницький розповів, як ведеться робота щодо налагодження взаємодії влади і бізнесу.

«За моєю ініціативою представники підприємств області зустрілися з керівниками  Головного управління ДФС у Луганській області та Луганської митниці. Разом обговорили ті проблеми, які заважають розвивати бізнес на Луганщині», – зауважив він.

Віталій Комарницький сказав, що низка підрядних організацій зареєстрована в інших областях. Тобто, місцеві бюджети Луганщини недоотримують певну частину коштів.

Крім того, у 2018 році підприємства області сплатили близько 450 мільйонів митних платежів в інші регіони, за перше півріччя поточного року – більше 200 мільйонів.

«Такого не повинно бути! Податки мають сплачуватися на Луганщині, – наголосив очільник області. – Тому цими службами запропоновані шляхи вирішення цих проблем. Це, зокрема, реєстрація на Луганщині філії чи відокремленого підрозділу підрядника, а також сплата податків фізичними особами за місцем реєстрації об’єкту здійснення діяльності на території нашої області. Для розмитнення товарів Луганською митницею, сертифікат походження товару EUR.1, який видається митними органами України на кожну партію товару при його експорті до країн ЄС, через декілька місяців оформлятимуть у Сєвєродонецьку».

«У свою чергу, від усіх структурних підрозділів, які проводять фінансування тих чи інших програм, я вимагаю сприяти реєстрації підприємств-платників в області», – наприкінці прес-конференції додав він.