Прес-центр20 квітня 2023, 13:04

Представники Луганщини взяли участь у роботі ради ВПО в Хмельницькому

Відбулося перше засідання Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб у Хмельницькій міській територіальній громаді.

До її складу увійшли представники Луганщини: Тетяна Кіріллова, голова правління громадської організації «Громадська ініціатива Луганщини», Валерій Воротінцев, власник релокованого бізенсу з Сєвєродонецька, Геннадій Марченко, голова правління громадської організації «Луганська обласна організація Товариства сприяння обороні України», Андрій Зайцев, заступник директора Департаменту масових комунікацій Луганської облдержадміністрації.

Учасники розглянули питання інтеграції внутрішньо переміщених осіб у життя Хмельницької міської територіальної громади в соціальній, медичній та освітній сферах із використанням інструментів місцевої демократії в частині забезпечення базових потреб соціального спрямування, зокрема у продуктах харчування, засобах гігієни, наданні соціальної підтримки та соціальних послуг, гуманітарної допомоги, соціальної адаптації у підвідомчих установах.

Окремо наголосили на важливості надання медичних послуг в рамках програми медичних гарантій, незалежно від зареєстрованого місця проживання або перебування пацієнта, та проблематику медичного супроводу внутрішньо переміщених осіб.

Також у ході спілкування члени ради запропонували шляхи подолання бар’єрів та реалізація їх в життя щодо повернення дітей у офлайн режим навчання.