Прес-центр27 квітня 2023, 12:04

«Разом до перемоги!» - діяльність Почесного консульства Литви у Луганській області буде відновлено у Дніпрі

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Вальдемарасом Сарапінасом та його командою.

В рамках зустрічі досягнуто попередню домовленість про відкриття у Дніпрі Почесного консульства Литви у Луганській області, а також обговорено усі напрями допомоги від ЄС та Литовської Республіки як на теперішній час так і після деокупації регіону, а також питання подальшого відновлення Луганщини.

«Два роки тому було відкрито Почесне консульство Литовської Республіки у Луганській області. Відтоді гасло «Разом до перемоги!» для нас не просто слова, це – мета наших спільних дій. Підтримка Литовської республіки, яка надається Україні, як на дипломатичному рівні, так і безпосередньо її громадянам, що постраждали від російської агресії, зокрема жителям Луганщини, неоціненна. Наразі ми відновимо діяльність консульства у Дніпрі», - прокоментував підсумки зустрічі Артем Лисогор.

«Пишаюсь, що відбудовувати Луганську область після звільнення будемо разом саме із Почесним консулом Литовської Республіки у Луганській області Робертасом Габуласом,  великим патріотом України та Литви»,  -  додав він.

В урочистій обстановці Артем Лисогор вручив Робертасу Габуласу відзнаку Президента України «За оборону України» та знак від голови Луганської обласної державної адміністрації «За сприяння відродженню Луганщини».

Та повідомив, що в рамках Меморандуму про співробітництво між Луганською ОВА та консульством вже у червні-липні цього року  учні Сєвєродонецької ЗОШ № 14 та Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою поїдуть на навчання та відпочинок до Литовської республіки.