Прес-центр13 квітня 2023, 12:04

Рекомендовано затвердити проєкт Регіонального плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

12 квітня в режимі онлайн відбулось підбиття підсумків громадського обговорення проєкту Регіонального плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

У заході взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, громадськості Луганської області у загальній кількості 18 осіб.

Результатом обговорення питань безбар’єрності, ініційованого Офісом Президента України Володимира Зеленського, стало затвердження Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року задля запровадження системних дій, спрямованих на створення безбар’єрного простору, безперешкодне отримання послуг, активне залучення до зайнятості, освіти для представників найбільш вразливих соціальних груп – людей з інвалідністю, літніх людей, батьків маленьких дітей тощо.

Враховуючи ситуацію, яка склалась внаслідок окупації майже всієї території Луганської області, до Регіонального плану заходів внесено тільки ті заходи,  виконання яких гарантовано відбудеться у запланований період.

Виконання  заходів Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року у повному обсязі можливе тільки після деокупації тимчасово окупованих територій області, припинення активних бойових дій та ліквідації їх наслідків, проведення моніторингу об’єктів фізичного оточення для створення безбар’єрного середовища для маломобільних груп населення та осіб з інвалідністю.

За результатами громадського обговорення було рекомендовано затвердити проєкт Регіонального плану заходів в установленому законом порядку.