Прес-центр18 лютого 2019, 13:02

Розглянуто стан реорганізації закладів охорони здоров’я вторинної ланки у неприбуткові підприємства

Відповідні питання обговорені на нараді, яку провів заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

У заході також узяли участь виконуючий обов’язки директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Інна Фесенко, керівництво Сватівського, Білокуракинського, Троїцького районів та головні лікарі лікувальних закладів, в яких надають спеціалізовану медичну допомогу населенню вищезазначених районів.

Зокрема, зазначено факт прийняття рішень місцевих рад (Троїцького та Сватівського районів) щодо реформування відповідних лікувальних закладів у комунальні неприбуткові підприємства.

Також розглянуті питання перепрофілювання частини ліжкового фонду лікувальних закладів вищезазначених районів та проведення ремонтних робіт у структурних підрозділах Сватівського районного територіального медичного об’єднання.

Представникам керівництва Троїцького та Сватівського районів запропоновано розглянути можливість виділення в структурі відповідних районних лікарень ліжок для надання хоспісної та паліативної допомоги.

Крім того, для подальшого забезпечення у Троїцькому районі молодих спеціалістів житлом обговорене питання проведення реконструкції ще одного двоповерхового приміщення під житло для медичних працівників.