Прес-центр31 жовтня 2019, 18:10

Сергій Гайдай знайшов вихід з критичної ситуації навколо водопостачання у Лисичанську

Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів нараду щодо сталого водопостачання у Лисичанську. Участь у заході взяли директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай, керівництво міської ради та представники ЛКСП «Лисичанськводоканал», ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» та ТОВ «Енера Схід».

На початку зустрічі очільник області висловив бажання особисто з’ясувати причини та наслідки ситуації, що склалася навколо водопостачання у місті. Для цього він дав висловитись представникам всіх зацікавлених сторін.

Керівник ЛКСП «Лисичанськводоканал» відзвітував, що наразі підприємство заборгувало 167 млн грн за електропостачання, а також зобов’язане щомісячно передплачувати ТОВ «Енера Схід» згідно виставлених рахунків за електропостачання, в середньому на суму 3,6 млн грн.

Після заслуханої інформації Сергій Гайдай звернувся до представників підприємств енергопостачання: «Вашим завданням є припинення водопостачання або налагодити нормальну роботу, і у перспективі отримати платежі та погасити заборгованість?» Вони відповіли, що для підприємств, які працюють і сплачують податки на Луганщині, пріоритетом залишається продовження роботи з Лисичанським водоканалом.

«Попри те, що я фактично чотири дні перебуваю на посаді, було зроблено ретельний аналіз ситуації. На сьогоднішній день є домовленість з юридичною особою, яка з листопада платитиме податки до бюджету міста Лисичанська близько 3,380 млн грн. Таким чином буде погашено майже повний обсяг місячних передплат водоканалу», – наголосив Сергій Гайдай.