Прес-центр23 жовтня 2019, 13:10

У 2019 році виконання регіонального замовлення на підготовку молодших спеціалістів зросло на 4 %

Відбулося одинадцяте засідання Регіональної ради професійної освіти Луганської області. Під час заходу розглянуто питання погодження змін до обсягів регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів у закладах вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації та закладах професійної (професійно-технічної) освіти Луганської області у 2019 році.

Цього року регіональне замовлення на підготовку молодших спеціалістів виконане на 89 %. Цей показник зріс у порівнянні з минулим роком на 4 %.

У повному обсязі регіональне замовлення виконали Рубіжанський індустріально-педагогічний коледж, Лисичанський промислово-технологічний коледж, Державний навчальний заклад «Сєвєродонецьке вище професійне училище», Вище професійне училище № 94, Лисичанський державний гірничо-індустріальний коледж, Вище професійне училище № 92 м. Сєвєродонецька.

За результатами вступної кампанії поточного року регіональне замовлення на підготовку кваліфікованих робітників виконане на 91 %.

Так, у повному обсязі здійснили набір дев’ять закладів освіти (43 % від загальної кількості). Це Новоайдарський професійний аграрний ліцей, Державний професійно-технічний навчальний заклад «Щастинський професійний ліцей», Попаснянський професійний ліцей залізничного транспорту, Державний навчальний заклад «Сєвєродонецький професійний ліцей», Вище професійне училище  № 92, Державний професійно-технічний навчальний заклад «Привільський професійний ліцей», Вище професійне училище № 94, Лисичанський професійний торгово-кулінарний ліцей, Рубіжанський індустріально-педагогічний коледж.

За результатами виступів директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрія Стецюка та керівників закладів освіти, у яких відбулися якісні зміни у порівнянні із затвердженими раніше показниками, погоджено зміни до обсягів регіонального замовлення у кількості:

- молодших спеціалістів – 848 місць;
- кваліфікованих робітників –1846 місць.

Відповідно до прийнятого Радою рішення буде підготовлено відповідний проєкт розпорядження голови облдержадміністрації та доведено його зміст керівникам закладів освіти області та членам Ради для виконання.