Прес-центр12 липня 2024, 07:07

У Довжанську зірвані темпи примусової паспортизації - 30 % пенсіонерів ще не мають паспортів рф, у Луганську виникла проблема з водіями міського транспорту, артилерією і дронами завдали росіяни ударів по Невському

"Саме по Невському окупанти влучили 10 разів. Також в районі Макіївки та Невського ворог застосовував реактивну артилерію. Три авіаційні удари були завдані загарбниками поблизу Макіївки. Перебувати цивільним там вкрай небезпечно", - наголосив Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Крім того, по Новоєгорівці вдарили некерованими авіаційними ракетами. Вісім разів росіяни спробували просунутися поблизу Невського та Макіївки.

За словами Артема Лисогора, місцеве населення не квапиться евакуюватися, попри постійні вмовляння. Пропонували і вчора, коли робоча група привезла до Невського та Новолюбівки продукти харчування і хліб.

Темпи паспортизації впали у Довжанську (колишньому Свердловську). Місто захоплене 10 років, але за паспортами рф місцеве населення не поспішає. Окупаційну адміністрацію звинувачують у недостатній роботі з людьми. Так, близько 30 % пенсіонерів, що проживають у Довжанську та населених пунктах навколо, не мають російських паспортів.

Громадський транспорт у Луганську перебуває під загрозою зупинення. Особливо це стосується наданих росією електробусів. Бо керували ними теж водії з рф, котракти з якими добігли кінця. Місцеві чоловіки остерігаються влаштовуватися в транспортну компанію через загрозу примусової мобілізації. А ще виникають питання стосовно значного навантаження і низького рівня оплати праці.