Прес-центр8 лютого 2021, 16:02

У Мінреінтеграції відбулась нарада щодо комплексної модернізації інженерних мереж Попаснянського водоканалу

В Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій відбулась робоча нарада під головуванням першого заступника Міністра Ростислава Замлинського з делегацією французьких дипломатичних представників та фахівців консорціуму Razel/Vinci в рамках реалізації інвестиційного проєкту щодо залучення фінансування від Уряду Франції для відновлення та модернізації мереж водопостачання та водовідведення в Попаснянському районі Луганської області, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації та військового конфлікту.

Перший заступник Міністра зазначив, що ця нарада є проміжним підсумком піврічної роботи Мінреінтеграції з Посольством Франції в Україні та перемовин з представниками французьких компаній Stereau, Razel,Vinci, Eiffage, які здійснили візит до Луганської області для ознайомлення з технічним станом комунального підприємства «Попаснянський районний водоканал».

Зокрема, під час зустрічі Ростислав Замлинський поінформував французьких партнерів про етапи та державну процедуру погодження і підписання всіх офіційних документів для реалізації проєкту комплексної модернізації інженерних мереж комунального підприємства «Попаснянський районний водоканал».

Крім того, окрему увагу сторони приділили необхідності здійснення оцінки місцевого робочого потенціалу для створення нових робочих місць для українців.

Також на нараді року був присутній незалежний експерт Олів'є Фостіні, який повідомив, що після візиту французької делегації в Луганську область та огляду технічними спеціалістами об'єктів, що підлягають реконструкції, буде складений експертний звіт та загальний кошторис вартості робіт, які будуть надані Казначейству Франції для підготовки міждержавних угод щодо фінансування проєкту.

Наприкінці робочої наради економічний радник Посольства Франції в Україні Жан-Жака Гійодо відмітив позитивну та плідну співпрацю з державними органами та комунальними підприємствами Луганської та Донецької областей, подякував Мінреінтеграції за організацію та подальшу координацію спільної роботи. Своєю чергою, Ростислав Замлинський також подякував французькому Уряду, дипломатії та підприємцям за участь у відновленні інфраструктури, яка має важливе соціально-економічне значення для мешканців Луганської області.

Нагадаємо, за ініціативи Мінреінтеграції були розпочаті переговори з посольством Франції в Україні щодо залучення фінансування від Уряду Франції для комплексної модернізації інженерних мереж КП «Попаснянський районний водоканал». Минулого тижня на Луганщині працювала делегація Посольства Французької Республіки в Україні та представники французьких компаній, які визначалися із обсягами робіт щодо модернізації Попаснянського водоканалу. 4 лютого в облдержадміністрації підбито підсумки моніторингу: http://loga.gov.ua/oda/press/news/francuzki_eksperti_zrobili_visnovki_sh...

За інформацією Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України