Прес-центр19 серпня 2019, 09:08

У Старобільську вшанували пам’ять польських офіцерів, які загинули у 1939-1940 роках

У неділю, 18 серпня, до Старобільського району на чолі з консулом Генерального Консульства Республіки Польща у м. Харкові прибули 44 громадянина Республіки Польща – учасники традиційного ХІХ Міжнародного Катинського моторейду.

Гостей зустріли представники Луганської облдержадміністрації, Старобільської райдержадміністрації, райради, міськради та ГО «Старобільське районне товариство любителів польської мови та культури «Міст надії».

Разом вони відвідали місця поховань на цвинтарі с. Чмирівка польських військовополонених, які утримувались у Старобільському таборі НКВС у 1939-1940 роках.

Там вони вшанували пам’ять та поклала квіти до могил польських офіцерів та українським військовослужбовцям, які загинули захищаючи територіальну цілісність та незалежність України під час бойових дій.

Також делегація поклала квіти до пам’ятної дошки на місці утримання польських військовополонених на території жіночого монастиря.

Слід зазначити, що Луганська обласна державна адміністрація впродовж 27 років сприяє польським національно-культурним товариствам в організації та проведенні меморіальних заходів, з метою зберегти від знищення і забуття ті історичні місця, які пов’язали трагічними подіями історію наших двох народів.