Прес-центр25 листопада 2021, 16:11

У Сватовому відкрито мурал у рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у відкритті муралу у Сватівській громаді у рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Мурал зображений на будівлі Сватівського ліцею № 7. Візуально він поділений на дві частини. Ліва частина малюнку виконана у темно-холодних тонах із зображенням ременю як символу погрози та насильства. На правій стороні муралу зображено будинок у м’яких теплих тонах, який несе в собі символіку родини у якій панує мир, добро та злагода. На вікні цього будинку горщик, у якому розквітає квітка – це надія на гарне майбутнє. Над будинком підіймається сонечко – оберіг родини від бід та негараздів.

Мурал демонструє прагнення і надію на викорінення насильства.

До заходу долучились представники місцевої влади, соціальних служб, правоохоронці, громадськість.

Довідково: мурал створено за ініціативи Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва у рамках проєкту «Розбудова структур надання послуг та освітнього потенціалу для психосоціального забезпечення у Східній Україні» у співпраці із Сватівською міською радою.

Також Катерина Безгинська ознайомилась з ходом виконання капітального ремонту приміщення для денного центру соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства.