Прес-центр15 лютого 2021, 14:02

В Лисичанську відкрито мережу молодіжних платформ «Мій FOX HUB»

Мій FOX HUB – це мережа з трьох просторів: BIBLIOHUB у центральній бібліотеці Лисичанської централізованої бібліотечної системи, FREEDOMHUB в палаці культури ім. Володимира Сосюри, та GENERATION CENTRHUB у міському палаці культури.

За інформацією від відділу культури ВЦА м. Лисичанська, платформи будуть відкритими не лише для молоді, але й для всіх жителів Лисичанська та прилеглих населених пунктів. Хаби мають  і будуть виконувати роль простору для залучення громади до неформальної освіти, проведення соціальних та культурних заходів, громадських обговорень та якісного проведення дозвілля.

Для відвідувачів доступна коворкінг-зона, оснащена сучасними офісними меблями та інформаційно-комунікаційним обладнанням для комфортної роботи і навчання, проведення дискусій та освітніх заходів. Лаунж-зони обладнані зручними диванами та кріслами, телевізором, гітарами, настільними іграми для проведення дозвілля, спілкування та соціалізації, чи проведення соціальних та культурних заходів. В ігрових зонах є аерохокей, столик для пісочної анімації та пазли. Для любителів моделювання працюватиме клуб робототехніки з відповідними наборами та 3D принтерами. Дві молодіжні платформи у центральній бібліотеці та палаці культури ім. Володимира Сосюри мають медіа-зони, оснащені сучасним медіа-обладнанням для ведення блогів, створення соціальних відео та новин, проведення інтерв’ю та створення власного каналу на YouTube про життя молоді у Лисичанську. Всi три платформи об’єднані в єдиний вебсайт - myfoxhub.in.ua.  

Цей проєкт став можливим завдяки програмі Агентства США з Міжнародного розвитку та проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

Лисичанська військово-цивільна адміністрація надала приміщення, забезпечила їх сучасний ремонт, та створила додаткові робочі місця для забезпечення якісної діяльності молодіжних платформ. А за підтримки проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» простори отримали сучасні меблі та інформаційно-комунікаційну техніку, офісне, медійне та музичне обладнання для проведення навчальних, соціальних та культурних подій. Загальна вартість проєкту складає понад три мільйони гривень.

Всi три платформи об’єднані в єдиний вебсайт, де можна дiзнатися розклад роботи, новини та анонси найближчих подiй - myfoxhub.in.ua.