Прес-центр8 травня 2018, 11:05

В області діятимуть 29 пунктів проведення ЗНО

Спільним наказом Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти затверджено мережу з 29 пунктів проведення ЗНО в нашій області.

Також оговорені завдання щодо облаштування пунктів тестування відповідно до вимог проведення ЗНО, забезпечення, підвезення учнів до цих пунктів, інформування випускників по деяким питанням з організації і допуску до ЗНО тощо.

Слід зазначити, що усі пункти відповідають вимогам Міністерства освіти і науки України та Українського центру оцінювання якості освіти та готуються зустріти юнаків та дівчат 22 травня при проведенні першого ЗНО – з математики.

Для роботи в цих пунктах за різними напрямами підготовлені понад 1500 педагогічних працівників.

Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк відзначив, що ЗНО з основних предметів – української мови та літератури, математики або історії України (один з цих двох предметів – на вибір) – учні, що проживають поблизу лінії розмежування, складатимуть у своїх районах.

Серед 26 пунктів з української мови та літератури по чотири розташовано в Лисичанську та Рубіжному, по п’ять – у Сєвєродонецьку та Старобільську, по два – у Біловодську, Попасній, Сватовому, по одному – у Новоайдарі та с. Широкий.

Математику жителі області здаватимуть у Сєвєродонецьку, Старобільську, Новоайдарі, Попасній та селі Широкий Станично-Луганського району.

В Сєвєродонецьку іспит з математики складатимуть у п’яти пунктах тестування, в Старобільську – в трьох, у Новоайдарі, Попасній та с. Широкий – в одному (в кожному населеному пункті).

У Сєвєродонецьку ЗНО з математики проходитимуть, крім місцевих, жителі Лисичанська, Рубіжного та Кремінського району.

У Старобільську – Старобільського, Біловодьского, Білокуракинського, Марківського, Міловського, Новопсковського, Сватівського та Троїцького районів.

У Попанснянському, Новоайдарському та Станично-Луганському районах працюватимуть виключно з місцевими випускниками.

ЗНО з англійської мови жителі області проходитимуть лише в двох містах – Сєвєродонецьку та Старобільську, де класи вже облаштовані необхідним обладнанням для аудіювання.

Під час ЗНО з англійської мови в області діятимуть шість пунктів складання ЗНО: чотири в Сєвєродонецьку та два в Старобільську.

Зокрема, до Сєвєродонецька приїдуть з Лисичанська, Рубіжного, Кремінського, Попаснянського, Станично-Луганського, Новоайдарського районів.

Учасникам зовнішнього незалежного оцінювання для виконання сертифікаційної роботи з української мови і літератури, математики та фізики відводиться 180 хв., історії України, хімії, географії – 150 хв., англійської, іспанської, німецької, французької мов, біології – 150 хв.

Особам з особливими освітніми потребами надаватиметься додатковий час для виконання сертифікаційної роботи.

Протягом 30 хвилин після завершення зовнішнього оцінювання в пункті ЗНО учасники отримують свої зошити.