Прес-центр11 грудня 2020, 15:12

В облдержадміністрації відзвітували про роботу системи охорони здоров’я

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела колегію Департаменту охорони здоров’я ОДА у форматі відеоконференцзв’язку.

У рамках заходу обговорювалася низка питань, важливих для життєдіяльності медичної системи регіону.

Так, розглянуто освоєння коштів субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на забезпечення подачи кисню закладам охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з COVID-19.

Генеральний директор Луганського обласного клінічного онкологічного диспансеру Владислав Коротков доповів про стан надання онкологічної допомоги в області за підсумками 9 місяців 2020 року та провів порівняльний аналіз з аналогічним періодом 2019 року.

Оперативну інформацію щодо перспективи розвитку та будівництва Луганської обласної клінічної лікарні доповів її гендиректор Федір Соляник.

Окремо було обговорено питання про усунення недоліків виконання умов договорів з Національною Службою Здоров’я України на пакети медичних послуг на 2021 рік деякими медичними закладами, а саме: КНП «Новопсковське ТМО» та КНП «Попаснянська центральна районна лікарня». Керівники доповіли про їх роботу стосовно залучення нових медичних працівників до свого закладу, що надасть змогу розширити перелік пакетів медичних послуг, що передбачені НСЗУ.