Прес-центр15 грудня 2020, 16:12

Відбудеться онлайн-презентація приготування борщу для підтримки номінації страви до списку ЮНЕСКО

18 грудня 2020 року Міністерство культури та інформаційної політики України разом з ГО «Інститут культури України» та за участі відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка проведуть онлайн-презентацію «Культура приготування українського борщу» в межах кампанії на підтримку включення зазначеного елементу до культурної спадщини ЮНЕСКО.

У різні часи борщ варили за відмінними рецептами з використанням широкого набору продуктів. Борщ відрізнявся від села до села, від регіону до регіону. У пошуках особливостей та унікальних рецептів головної української страви, талановитий кухар Євген Клопотенко здійснив мандрівку всією країною. Тепер 25 учасників з кожної області зберуться разом на спільному майданчику галереї мистецтв «Лавра», де кожний приготує борщ за неповторним рецептом. Усі кухарі - носії давніх регіональних та родинних традицій приготування цієї страви, які ділитимуться своїми секретами і шукатимуть формулу найсправжнісінького борщу. Процес приготування відбуватиметься одночасно за окремими робочими місцями із дотриманням карантинних норм.

Також ми закликаємо українців з 11 до 18 грудня приєднатися до Борщ-марафону в соцмережах і викладати рецепти, світлини або сторіз з борщем, який ви готували власноруч вдома або смакували деінде.

 

Початок заходу о 16:00 годині 18 грудня 2020 року.

Місце проведення: Галерея Лавра, вул.Лаврська, 1, м.Київ

Трансляція відбудеться за посиланнями:

http://uacult.com/stream

https://www.facebook.com/events/1354455778228732