Прес-центр5 вересня 2016, 15:09

Відбулося засідання обласної Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми

У Луганській облдержадміністрації відбулося засідання обласної Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми. У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації, голова Координаційної ради Ольга Лішик, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА, заступник голови Координаційної ради Елеонора Поліщуку та представники міжнародних організацій.

У ході засідання обговорено низку питань, зокрема, роботу психологів та соціальних педагогів у закладах сфери освіти області щодо протидії насильству в сім’ї. Також учасники розглянули створення інтерсекторальної робочої групи з питань протидії ґендерно обумовленому насильству та насильству в сім’ї в рамках роботи обласної Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми.

На розгляд учасників було винесено питання щодо формування обласного плану дій з реалізації Державної соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2020 року, а також про надання статусу постраждалого від торгівлі людьми.

Координаційна рада також опрацювала проект Регіонального плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року.

Ольга Лішик наголосила на відповідальності фахівців державних структур, психологів і соціальних педагогів у закладах освіти за життя дітей, які є однією із найуразливіших категорій до насильства.

За підсумками засідання членами Координаційної ради прийнято рішення проаналізувати кількість психологів у закладах освіти та у разі необхідності розширення їх штат, підготувати листа стосовно збільшення працівників підрозділу Головного управління Національної поліції в Луганській області, що здійснює виявлення злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми.