Прес-центр1 жовтня 2019, 14:10

Відсьогодні розпочато призов на строкову службу, – брифінг

Про призов на строкову військову службу восени 2019 року сьогодні на брифінгу для ЗМІ розповів заступник військового комісара, начальник відділу комплектування та призову Луганського обласного військового комісаріату Олексій Сіроштан.

Він повідомив, що 1 жовтня 2019 року набув чинності пункт 1 статті 3 Указу Президента України «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2019 році».

Загалом восени на Луганщині планується призвати 260 осіб. З них 30 – для Державної спеціальної служби транспорту, 12 – для Національної гвардії України, інших – до навчальних центрів Збройних Сил України.

Розподіл та призначення призовників здійснюється пропорційно з урахуванням потреби і наявності призовних ресурсів як для Збройних Сил України так і для інших військових формувань.

Призвані військовослужбовці строкової військової служби до участі в ООС не залучаються.

Олексій Сіроштан нагадав, що призову на строкову військову службу підлягають громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку.

Під час призовної кампанії основний акцент зроблено на ретельному вивченні особистих якостей призовників (їх ділові, морально-психологічні якості, стан здоров’я, фізичний розвиток, освітня і спеціальна підготовка та сімейний стан).

Для накопичення підготовленого військово-навченого ресурсу, призов молодого поповнення для комплектування ЗС України проводитиметься через навчальні центри для отримання ним дефіцитних військово-облікових спеціальностей.

Спікер зазначив, що призовники, яким надійшла повістка районного (міського) військового комісаріату на прибуття до призовної дільниці для проходження призовної комісії, зобов’язані прибути в пункт і у строк, зазначені в повістці.

Якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов’язані з’явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України.

За порушення правил військового обліку, неявку за викликом до військового комісаріату без поважних причин, умисне зіпсування або недбале зберігання посвідчень про приписку, яке спричинило їх втрату, несвоєчасне подання обліковому органу відомостей про зміну місця проживання, навчання, освіти, місця роботи і посади призовники притягуються до адміністративної та кримінальної відповідальності.