Прес-центр21 жовтня 2019, 15:10

Віталій Комарницький вручив 13 ключів від автомобілів для сільських амбулаторій

Сьогодні, 21 жовтня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький взяв участь в урочистому врученні ключів від автомобілів для сільських амбулаторій.

На початку заходу очільник Луганщини наголосив, що нові автомобілі повинні покращити ситуацію з первинною медичною ланкою у сільській місцевості: «Ці автомобілі повинні стати потужним фундаментом у впровадженні реформи у первинній ланці сільської медицини Луганщини».

Загалом 7 автомобілів Reno Duster придбано для сільських амбулаторій, які заплановано побудувати у 2019 році, ще 6 – для дооснащення існуючих сільських амбулаторій.

Так, 13 автомобілів було закуплено для Ліснополянської амбулаторії (Марківський район), Пісківської та Донцівської лікарських амбулаторій (Новопсковський район), Підгорівської амбулаторії (Старобільський район), Великочернігівської амбулаторії (Станично-Луганський район), Новолимарівської та Євсугської амбулаторій (Біловодський район), Лозно-Олександрівської та Білокуракинської амбулаторій (Білокуракинський район), Варварівської амбулаторії (Кремінський район), Новоохтирської амбулаторії (Новоайдарський район), Білогорівської амбулаторії (Попаснянський район) та Мілуватської амбулаторії (Сватівський район).

За рахунок субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, щодо забезпечення службовим автотранспортом медичних працівників комунальних закладів охорони здоров’я, що працюють у сільській місцевості» виділені кошти загальною сумою 6500 тис. грн.

Головний розпорядник бюджетних коштів Департамент комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації. Загальна вартість придбаних автомобілів склала 5930 тис. грн із розрахунку 456 тис. грн за автомобіль.