Прес-центр1 жовтня 2019, 18:10

Віталій Комарницький зустрівся з Послом Угорщини

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом Угорщини в Україні Іштваном Ійдяртом.

Під час зустрічі було обговорено підготовку та організацію гуманітарної програми в смт Станиці Луганській та с. Валуйському Станично-Луганського району. Зокрема, міжнародні партнери виявили намір у рамках гуманітарної допомоги сприяти покращенню надання медичної допомоги у прифронтовому районі. Наразі йдеться про ремонт даху на будівлі Валуйської сільської лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Як зауважив пан Іштван Ійдярто, уряд Угорщини має на меті покращити життєві умови населення Луганської області, постраждалого внаслідок воєнних дій, а також у подальшому розвивати економічне партнерство між його країною та областями Східної України.

Надзвичайний та Повноважний Посол запевнив, що Україна є важливим сусідом і міжнародним партнером, тому Угорщина усіляко підтримуватиме нашу державу як за допомогою прямих контактів, так і на міжнародній арені.

Перебуваючи в Луганській області, пан Іштван Ійдярто відзначив значні позитивні зрушення в процесі відновлення зруйнованого мосту та покращенні умов перетину лінії розмежування на КПВВ «Станиця Луганська».

Віталій Комарницький подякував угорському уряду за надзвичайно важливу допомогу, яка вкрай необхідна області у тяжкий період. «Величезна кількість жителів Луганщини залишила практично все майно на окупованій території та потребує підтримки. Для жителів населених пунктів поблизу лінії розмежування та переселенців гуманітарна допомога досі не втрачає актуальності. Проте на рівні влади та бізнесу існує розуміння, що область потребує економічного розвитку – потужного та спланованого з урахуванням усіх реальних умов. Наразі ми відкриті до залучення інвестицій в тому числі й іноземних», – наголосив голова облдержадміністрації.

Він також наголосив, що підтримка сусідніх європейських держав дуже важлива для України, зокрема у питаннях становлення миру на сході держави та дотримання Мінських домовленостей.

Під час заходу було запропоновано розвинути бізнес-партнерство, зокрема у перспективному напрямі розвитку переробки в аграрному секторі, а також співробітництво у напрямах європейської та євроатлантичної інтеграції України.