Прес-центр18 жовтня 2019, 15:10

Військовослужбовці Луганського прикордонного загону отримали привітання від обласної влади

Урочистості з нагоди 27-ї річниці утворення Луганського прикордонного загону відбулися сьогодні у Старобільську.

Вітаючи військовослужбовців, перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Погуляйко зазначив: «Ви мужні, віддані та незламні воїни, для яких безпека нашої держави – справа життя. Головною умовою незалежності кожної держави є міцність її кордонів, бо саме тут перевіряється спроможність відстояти національні інтереси, захистити своїх громадян, економіку, культурну спадщину від багатьох загроз. Тому служба на кордоні є одним із найскладніших завдань!»

Він зауважив, що за 27 років від моменту утворення військові Луганського прикордонного загону (військової частини 9938) стали символом доблесті, честі, мужності і бойового братерства.

«Ми пам’ятатимемо ніч з 1 на 2 червня 2014 року, коли в умовах повного оточення і відсутності будь-якої зовнішньої допомоги воїни-прикордонники прийняли бій із значно переважаючими силами російських найманців, і будучи вірними присязі, залишили свої позиції лише після отримання наказу від командування», – нагадав перший заступник голови облдержадміністрації.

Він нагородив знаком пошани «Захиснику Луганщини» підполковника Дениса Осипова. Почесною грамотою облдержадміністрації – старшого прапорщика Олександра Іпполітова, Листом подяки – старших прапорщиків Юрія Гречишкіна, Сергія Диканя та Максима Кирилюка.

«Незважаючи на те, що наразі частина ділянки російсько-українського кордону залишається непідконтрольною, упевнений, що рано чи пізно військовослужбовці Луганського прикордонного загону знову будуть нести службу на контрольно-пропускних пунктах «Сорокине», «Ізварине» та «Довжанський». Вірю у вас і нашу Перемогу!» – наголосив Юрій Погуляйко.

Цього дня присутні вшанували пам'ять загиблих прикордонників.