Прес-центр5 квітня 2023, 08:04

За місяць на нашій ділянці фронту знищено близько десяти сучасних танків росіян Т-90, у Старобільську та Сватовому загарбники формують житловий фонд із пустих домівок, у Новопскові чоловіків з паспортами рф направили на медогляд

Південніше Кремінної росіяни безуспішно намагалися атакувати наші позиції минулої доби.

«У наземних боях на Луганщині ворог діє більш обережно, ніж на фронтах Донеччини. Набагато частіше використовує артилерію. Втім, атаки росіян закінчуються власними втратами і відходом. За рік всі регулярні підрозділи армії рф, які базуються в нашому регіоні, в значній мірі не дорахувались особового складу. Доукомплектовані вони за рахунок свіжомобілізованих», - повідомив виконуючий обов’язки начальника обласної військової адміністрації Олексій Смирнов.

Крім того, на Куп’янському та Лиманському напрямках регулярно нищиться техніка ворога. Так, лише за останній місяць там спалено біля десяти сучасних російських танків Т-90 «Прорив».

Ворожих обстрілів упродовж доби зазнали Новоселівське, Стельмахівка, Макіївка, Діброва, Білогорівка.

Авіація сил оборони завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також збито російський високоточний безпілотний БпЛА типу «КУБ».

Підрозділи ракетних військ і артилерії, в свою чергу, уразили 3 пункти управління, 2 райони зосередження живої сили, 2 реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град» та станцію радіоелектронної боротьби противника.

Окупанти продовжують грабувати мирне населення, привласнюючи особисте житло громадян України.

Так, у Старобільську вони використовують представників комунальних служб для заселення військовослужбовців російських окупаційних військ в квартири та будинки, що тимчасово залишили громадяни України.

Це відбувається під виглядом профілактичних перевірок показників лічильників.

Також почастішали випадки вивезення мирних громадян у невідомому напрямку без жодних пояснень після вибіркових перевірок мобільних телефонів.

Тим часом у Сватовому колаборанти випитують у сусідів про місце перебування господарів пустих будинків - зокрема, куди виїхали та як були налаштовані. Таким чином в місті формують так званий «житловий фонд республіки».

А от в Новопскові чоловіків, які мають паспорти рф, направили на медогляд, Тепер всі в очікуванні…