Прес-центр9 квітня 2023, 10:04

За підтримки ЮНІСЕФ 1218 родин Кремінської громади забезпечені необхідними речами

Українські міста та громади, що приєдналися до ініціативи ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді», отримали по 50 тисяч доларів США на реалізацію своєї місцевої програми допомоги родинам з дітьми.

У реалізації програми ЮНІСЕФ участь взяла і Кремінська територіальна громада.

Зусилля місцевої влади були спрямовані на вирішення гуманітарних і соціальних проблем кремінських родин.

Зокрема, за підтримки ЮНІСЕФ придбані канцелярські набори, куртки, ґаджети для дітей та теплі ковдри для соціально незахищених родин.

Загалом ЮНІСЕФ забезпечив необхідними речами 1218 родин Кремінської громади з числа ВПО.

Для вирішення соціальних та гуманітарних питань закуплено 500 ковдр, 650 курток, 46 планшетів, 1000 альбомів для малювання, 1000 наборів кольорових олівців, 7300 зошитів та 2722 ручки.

Ця гуманітарна допомога, насамперед, призначена для дітей пільгових категорій, а саме: дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, з особливими освітніми потребами, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, а також дітей з родин військовослужбовців.

Заходи вдалося реалізувати завдяки спільному проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Асоціації міст України в рамках реалізації проєкту «Надзвичайне реагування на підтримку дітей, постраждалих від збройних конфліктів, шляхом грошових переказів муніципалітетам, які включені до Ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді».