Прес-центр24 травня 2018, 15:05

Житлові субсидії: відповіді на актуальні питання

З 1 травня 2018 року Урядом затверджено нову редакцію Положення «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», в якому передбачено призначення субсидії на наступний період на підставі нових заяви і декларації.

Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням на відповідний сезон: неопалювальний (до вересня включно) або опалювальний (до квітня включно), а на наступний період - без звернення, за виключенням окремих категорій отримувачів.

Таким чином, призначення здійснюється двічі на рік.

Так, з 1 травня 2018 року субсидії на оплату житлово-комунальних послуг призначаються до вересня 2018 року включно.

Субсидія для відшкодування витрат на придбання твердого палива та скрапленого газу, як і раніше, призначається на календарний рік.

У який термін приймається рішення про призначення субсидії, кому потрібно подати новий пакет документів, у яких випадках припиняється раніше призначена субсидія, як враховуються доходи при призначенні субсидії та з іншими роз’ясненнями можна подивитися за посиланням.