Прес-центр6 лютого 2019, 08:02

ЗНО-2019: абітурієнти складатимуть тестування щонайбільше з чотирьох предметів

Загалом в Україні очікують близько 332 тисяч учасників зовнішнього незалежного оцінювання, які цього року завершуватимуть здобуття повної загальної середньої освіти.

Серед них випускники шкіл, учні (слухачі, студенти) закладів професійної (професійно-технічної), вищої освіти. У тестуваннях зможуть також взяти участь випускники закладів загальної та вищої освіти минулих років.

Абітурієнти матимуть можливість скласти тестування щонайбільше з чотирьох навчальних предметів. ЗНО відбуватиметься з 11 навчальних предметів.

Скориставшись сервісом «Зареєструватися», розміщеним на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти, потрібно створити реєстраційну картку, підготувати дві фотокартки розміром 3х4, що відповідають досягнутому віку, зробити копію паспорта (сторінки з фотокарткою, прізвищем, ім’ям та по батькові). Слід зауважити, що в паспортах нового зразку (ID-картка) немає серії документа. Під час заповнення реєстраційної форми поле «серія» залишайте порожнім.

Після цього необхідно сформувати комплект реєстраційних документів та подати його особі, відповідальній за реєстрацію в закладі освіти, в якому навчається учень/студент.

Щодо випускників минулих років, то вони зможуть зареєструватися самостійно і надіслати комплект реєстраційних документів до відповідного регіонального центру.

Із 2019 року процедура реєстрації учасників та порядок визначення результатів ЗНО дещо зміняться порівняно з попередніми роками.

Так, для участі в додатковій сесії ЗНО в основний період реєстрації (з 5 лютого до 25 березня) зможуть подавати документи особи, які проживають на тимчасово окупованій території або в населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, або розташованих на лінії зіткнення, або переселилися з них.

У додатковий період реєстрації (з 3 до 20 травня) зможуть подавати документи особи, які брали участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях та не встигли зареєструватися для участі в ЗНО в основний період реєстрації.

Підтвердженням факту реєстрації є Сертифікат, який буде надіслано в індивідуальному конверті разом із реєстраційним повідомленням учасника ЗНО та інформаційним бюлетенем «Зовнішнє незалежне оцінювання. 2019 рік».  Індивідуальні конверти особам, які проходять ДПА у формі ЗНО, надсилаються за адресою навчального закладу, іншим особам – за адресою, вказаною в реєстраційній картці.

На сайті Українського центру для кожного учасника ЗНО буде створена інформаційна сторінка, доступ до якої здійснюється за номером Сертифіката та пін-кодом, указаним у ньому.

До 30 квітня 2019 року зареєстровані учасники зможуть завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань.