Прес-центр2 cічня 2024, 08:01

Цифровізація по-російські – замість мобільного зв’язку та інтернету встановили два таксофони в Рубіжному, ворог активно задіює дрони-камікадзе

«Ворог хоче мати перевагу в Серебрянському лісі, тому навіть тимчасово не атакуючи влаштовує там бомбардування, як от учора. Також росіяни активно застосовують безпілотники, 13 разів вдаривши ними по позиціях українських оборонців в нашій смузі відповідальності. По Невському та Білогорівці противник вчергове поцілив з мінометів та артилерійських установок», – зауважив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Під час передвиборчої кампанії у так званій «лнр» увімкнули мобільний інтернет, який був відсутній майже рік, не враховуючи кілька тижнів в квітні і травні 2023-го.

Втім, інтернету, як і зв’язку не дочекаються в Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному, населених пунктах Сватівщини, Кремінщини, в Троїцькому та навколо. Як і раніше, його намагаються «спіймати» в окремих місцях, куди непрогнозовано дістає покриття.

Але цифровізація не залишилась осторонь цих прифронтових міст і сіл. Профільне «міністерство» вже відрапортувало про встановлення двох вуличних таксофонів в Рубіжному. Тепер їх загалом 10 – на декілька міст.

Розраховані вони на дзвінки в межах одного населеного пункту на стаціонарні номери, якщо такі залишилися або встановлені повторно.