Архів новин

06 января 2024

Удосконалено порядок надання ВПО житла для тимчасового проживання. Органи влади переміщених громад долучаться до розподілу житлового фонду у приймаючих громадах

Кабмін вніс зміни до Постанови від 29.04.2022 № 495, якою затверджено Порядок формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Ухвалені зміни, зокрема, передбачають, що:

Є питання щодо нарахування пенсій – 8 січня в Луцьку допоможуть пенсійники Луганщини

У понеділок, 8 січня, з 10:00 до 12:00 фахівець Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області надаватиме там онлайн-консультації.

Звертатися слід до хабу Щастинської громади за адресою: м. Луцьк, просп. Грушевського, буд. 30.

Артем Лисогор про події на Луганщині – 6 січня, день (відео)

Артем Лисогор про події на Луганщині – 6 січня, день:

- 548 російських снарядів прилетіло по деокупованій території Луганщини за минулу добу;

- ворог готується до нових штурмів, підтягує резерви. Бо одна з бригад росіян у Серебрянському лісі була знищена майже повністю – її довелося виводити;

- в наближених до лінії зіткнення захоплених районах регіону лікарні заповнені пораненими росіянами;

- колонію в Суходольську загарбники перепрофілюють на катівню; - 16-ти та 17-річних юнаків у так званій «лнр» ставлять на військовий облік;

Які пільги на оплату житлово-комунальних послуг матиме учасник бойових дій

Відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», учасникам бойових дій надаються пільги на оплату житлово-комунальних послуг, а саме:

- 75 % знижка плати за користування житлом (квартирна плата) у межах норм, передбачених чинним законодавством (21 кв. м загальної площі житла на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку плати, та додатково 10,5 кв. м на сім’ю);

Артем Лисогор підбив підсумки першого робочого тижня 2024 року (відео)

Для луганчан він розпочався добрими новинами. Із російського полону звільнено доцента СНУ ім. В. Даля Костянтина Літвінова та п’ятьох військовослужбовців Луганського прикордонного загону. Президент України Володимир Зеленський вручив Герою України, сєвєродончанину Олександру Коваленку сертифікат на отримання квартири. Рубіжанська громада передала СБУ два «важких» дрона. Також відбулось засідання Ради оборони Луганської області: розглянуто низку мобілізаційних завдань та питання функціонування «пунктів обігріву» на базі гуманітарних хабів для ВПО з Луганщини.

Обласна служба зайнятості пропонує навчання учасникам бойових дій

Учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни можуть пройти навчання в закладах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

На вибір надається 95 професій та 365 освітніх програм.

Передбачені компенсація витрат на проїзд до місця навчання та у зворотному напрямку, а також надання місця проживання на період навчання.

Фінансування професійного навчання здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

В «лнр» відкриють музеї війни в усіх школах та установах, для ремонту водоводу під Луганськом аварійка їхала за 1200 км з рф, під час штурмів росіяни збільшують кількість техніки

«За останні дні ворог посилив обстріли і авіанальоти на деокуповані села. Так, учора ним було відкрито вогонь по Невському та Білогорівці. А загалом за останні дні в Невському руйнації зазнали близько десяти домоволодінь. Майже щодня виявляємо додаткові пошкодження, – поінформував Артем Лисогор, начальник Луганської обласної військової адміністрації. – Атакували росіяни вчора на Куп’янському напрямку. При організації штурмів противник застосовує все більше техніки, бо намагання просунутися уперед виключно піхотою ніякого результату йому не принесли».