Прес-центр6 cічня 2024, 08:01

В «лнр» відкриють музеї війни в усіх школах та установах, для ремонту водоводу під Луганськом аварійка їхала за 1200 км з рф, під час штурмів росіяни збільшують кількість техніки

«За останні дні ворог посилив обстріли і авіанальоти на деокуповані села. Так, учора ним було відкрито вогонь по Невському та Білогорівці. А загалом за останні дні в Невському руйнації зазнали близько десяти домоволодінь. Майже щодня виявляємо додаткові пошкодження, – поінформував Артем Лисогор, начальник Луганської обласної військової адміністрації. – Атакували росіяни вчора на Куп’янському напрямку. При організації штурмів противник застосовує все більше техніки, бо намагання просунутися уперед виключно піхотою ніякого результату йому не принесли».

В «лнр» окупаційна адміністрація наказала створити в кожній діючій школі та комунальних установах осередки пропаганди – так звані «музеї сво».

Туди завозитимуть виставки з російським спорядженням та формуватимуть стенди з місцевими зрадниками, аби посилити для юнаків і дівчат міф про підтримку окупації місцевими. Днями подібна експозиція вже розпочала роботу в Сватівському краєзнавчому музеї. Колаборанти намагатимуться зробити її відвідування обов’язковим.

Так звана шефська допомога регіонів рф буває різною. Біля Успєнкі, що у Лутугинському районі, сталася аварія на водогоні. Аварійної бригади не знайшлося ані в райцентрі, ані в сусідньому Луганську. Їхали з ул’яновська, подолавши понад 1 200 км аби замінити ділянку труби. Весь цей час місцеві чекали на воду.