Архів новин

28 января 2024

Саме завдяки нашим воїнам світ продовжує вірити в Україну – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Кілька речей за цей день варто сказати.

Понад 1 800 продуктових наборів видали хаби Попаснянщини на цьому тижні

Так, у Харкові наші ВПО одержали 602 продуктові набори. Вони зверталися до психолога, лікаря сімейної медицини, невропатолога.

Луганчан консультував представник Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, а спеціаліст обласного центру зайнятості проводив рекрутингову кампанію за напрямом «Демінер з гуманітарного розмінування».

506 пакунків з продуктами видано в Новомосковську. У хабі працювали юрист, соціальні співробітники, лікар.

Допомогу від держави та благодійників надавали в Черкасах – загалом 764 набори.

Батьки дітей зі Сватівської громади можуть звернутися до міської адміністрації щодо оздоровлення

Сватівська міська військова адміністрація розпочала збір інформації для подальшої організації оздоровчої кампанії 2024 року для дітей, переміщених внаслідок бойових дій з території територіальної громади.

Батьки, охочі оздоровити своїх дітей влітку 2024 року, мають заповнити гугл-форму за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfNaUJrLZEGYNslkHmnT8xa7W6jwyXj...

У хабі в Броварах облаштували місце для роботи перукаря

У Координаційному центрі при Сватівській МВА для ВПО з Луганщини, що мешкають в м. Бровари, завдяки підтримці БФ «Рокада» облаштовано місце для надання побутових послуг.

Там наші земляки, які обслуговуються в цьому хабі, можуть безкоштовно отримати перукарську послугу.

Попередній запис за телефоном: 093 803 52 73.

Адреса центру: м. Бровари, вул. Героїв України, 30.

Графік роботи: вівторок - субота з 10:00 до 15:00.

На порталі Дія доступні чотири соціальні допомоги для сімей з дітьми

Упродовж 2023 року Міністерство соціальної політики активно працювало над удосконаленням системи підтримки для сімей з дітьми, зосереджуючись також і на цифровізації виплат соціальної допомоги. Важливим кроком у цьому напрямку стала доступність чотирьох видів соціальної допомоги на порталі Дія.

Чотири допомоги, які доступні на порталі Дія - це не додаткові виплати. Сервіс орієнтований на тих, хто вперше звертається за призначенням допомоги, або на тих, хто планує переоформлення у зв’язку з закінченням терміну призначення.

Рубіжанські лікарі надають допомогу в Харкові та Вінниці

Поліклініка КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня» працює в м. Харків за адресою: вул. Георгія Тарасенка, 92-а (поряд зі станціями метро «Спортивна» (червона гілка) та «Метробудівників» (зелена гілка)).

Також прийом ведеться у хабі в м. Вінниця за адресою: вул. Максимовича, 43-б, допомога надається й в дистанційній формі (консультування пацієнтів в онлайн режимі).

Відвідувачі можуть звернутися до фахівців за 17 спеціальностями, створені й мультидисциплінарні бригади з паліативної допомоги.

Шістьох танків не дорахувалися росіяни на Лимано-Куп’янському напрямку

За учора там ліквідовано 267 військових рф та знищено 72 одиниці техніки противника.

Серед неї – шість танків, вісім БМП, два БТР та МТ-ЛБ, – поінформував Володимир Фітьо, начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ.

Загалом на цій ділянці фронту відбито 16 ворожих атак.

По позиціях наших воїнів застосовано 43 дрони-камікадзе.

Зафіксовано 657 обстрілів з мінометів та артилерії.

#Вірю_в_ЗСУ

На запитання луганських ВПО 29 січня відповідатимуть пенсійники у Дніпрі

Наступного понеділка там відбудеться прийом переселенців з нашого регіону, які тимчасово мешкають у Дніпрі.

За вирішенням пенсійних питань до фахівця Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області можна звернутися з 10:00 до 15:00 у хабі Кремінської громади.

Адреса: м. Дніпро, вул. В. Антоновича, буд. 89.

У Сєвєродонецьку сталася аварія на ледве увімкненій окупантами єдиній котельній, більшість російських ув’язнених мали фейкові контракти та не отримали обіцяного, ворог атакував Білогорівку та Стельмахівку

«Одразу на двох напрямках – поблизу Стельмахівки та Білогоірвки – намагалися тиснути окупанти, але не досягли успіху. Під час штурмів вони не звертають уваги на кількість втраченої техніки. Наші захисники, які перебувають в активній обороні, спалюють озброєння ворога десятками одиниць на добу. Також до своїх наступів противник активно долучає дрони-камікадзе», – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор.