Прес-центр30 серпня 2017, 10:08

01 ВЕРЕСНЯ 2017 РОКУ НАБИРАЕ ЧИННОСТІ УГОДА ПРО АСОЦІАЦІЮ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА ЄС

Нагадуємо, що в цьому році Україна вже отримала безвізовий режим з Європейським Союзом, а вже з 01 вересня 2017 року набуває чинності у повному обсязі Угода про асоціацію з ЄС.
З цього моменту почнеться якісно новий етап нашого шляху до Європейського Союзу, етап глибинних та всеосяжних реформ, який зажадає максимальних зусиль всіх гілок української влади, бізнесу, громадського суспільства заради побудови кращого європейського майбутнього для українського народу.
Як зазначив Президент України Петро Порошенко: «Дуже важливо, що лідери європейських держав, Президент Європейського Союзу і президент Європейської комісії зробили все можливе для того, щоб вступ в дію і завершення ратифікації Угоди про асоціацію України з ЄС нарешті відбувся.

Україна та ЄС мають найтісніші стосунки ніж будь-коли. Ми ніколи не мали такого рівня довіри, співпраці та підтримки. Україна повністю віддана всім критеріям реформ та Угоді про Асоціацію з ЄС. Дуже важливо, що ми продовжуємо імплементацію реформ незважаючи на війну та дуже важку безпекову ситуацію.

Набуття чинності Угоди про асоціацію з ЄС стане наступним кроком на шляху до убезпеченої і стабільної держави, а також зростаючої економіки».