Прес-центр3 травня 2018, 22:05

03.05.2018 відбулося відкриття Центральної районної бібліотеки у м. Попасна

Сьогодні на Луганщині відбулася визначна подія - відкриття Центральної районної бібліотеки у м. Попасна, де брали участь заступник директора Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Костянтин Мєшков та головний спеціаліст відділу зовнішніх зносин Департаменту Валентина Колесник.
Проект був реалізований Міжнародною організацією з міграції (МОМ) за донорської підтримки Уряду Японії в рамках проекту «Підтримка згуртування та розвитку громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі», вартістю 56021 доларів США. 
Відкрили урочисту церемонію Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні пан Шігекі Сумі, Голова Представництва МОМ в Україні Др. Томас Лотар Вайс, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян та керівник Попаснянської РДА Сергій Шакун.
Також, відповідно до програми візиту, присутні зустрілися з ініціативною групою "Гірський БУМ" в Дитячій бібліотеці (м. Гірське). Це також проект реалізований Міжнародною організацією з міграції за донорською підтримки Уряду Японії у сумі 21120,95 доларів США.
Представники Японії не вперше відвідують Луганщину: від початку військових подій, спричинених збройною агресією Російської Федерації Уряд Японії активно допомагає вимушеним переселенцям та громадам, які зазнали наслідків конфлікту у Луганській області: відновлює об’єкти інфраструктури, модернізує обладнання у медичних закладах, надає гуманітарну допомогу.