Прес-центр7 грудня 2018, 09:12

6 грудня ц.р. Посольство України в Македонії відзначило День Збройних сил України. В рамках заходу було відкрито витавку «Row.Україна на передовій».

Посол України в Македонії Наталія Задорожнюк у своїй промові висловила слова вдячності українскьким воїнам, які забезпечують безпеку не тільки України, а й всієї Європи. Посол привернула увагу до брутального порушення Російською Федерацією основних принципів міжнародного права. Про це свідчить і нещодавня російська агресія в Чорному і Азовському морях.

Захід відвідали Віце-прем’єр-міністр, Міністр оборони Республіки Македонія Радміла Шекерінська, представники влади, зокрема Міністерства закордонних справ РМ та Міністерства оборони РМ, керівник офісу НАТО в Македонії, посли країн НАТО та ЄС, зокрема посли США, Великої Британії, Нідерландів, Угорщини, Швеції, Словаччини та ін., аташе з питань оборони більшості країн НАТО, представники македонської громадськості та української громади в Македонії.

Захід відбувся в атмосфері повної підтримки України на шляху до НАТО. Присутні висловили також підтримку Україні і у контексті чергової російської агресії в Чорному та Азовському морях.