Прес-центр6 червня 2018, 16:06

Фотовиставка до 100-річчя створення Першої Демократичної Республіки Грузія та 100-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною та Грузією

05 червня 2018 року Т.в.о. Директора Другого європейського департаменту Міністерства закордонних справ України Володимир Шкуров спільно з Надзвичайним і Повноважним Послом Грузії в Україні Гела Думбадзе відкрили у приміщенні МЗС України підготовлену Посольством Грузії в Україні фотовиставку «Перша Демократична Республіка Грузія».

Фотовиставка «Перша Демократична Республіка Грузія» складається з документів та фотографій з історії незалежності Грузії 1917-1921 років, а також з історії розвитку дипломатичних відносин з Україною. Матеріали згаданої виставки відображають найважливіші періоди історії Грузії: проголошення Незалежності, формування Уряду, проведення перших демократичних виборів, перша Конституція, робота першої дипломатичної місії Грузії в Україні. В цілому, експозиція складається з 30 архівних фотографій.

«Для України Грузія є стратегічним партнером і надійним другом, що особливо важливо зараз, коли Україна переживає один з найдраматичніших періодів у своїй історії - протистоїть зовнішній агресії і відстоює право визначати власне майбутнє. Сьогодні український і грузинський народи, Україна і Грузія стоять поруч у своїй боротьбі проти агресора та окупанта» - наголосив Володимир Шкуров у своєму вступному слові.

Виставка є одним із заходів, які Посольство Грузії в Україні організовує у рамках святкування 100-річчя проголошення Першої Демократичної Республіки Грузія.