Прес-центр4 липня 2017, 15:07

ГРАНТОВА ПІДТРИМКА ЗАЙНЯТОСТІ ТА ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ МОЛОДІ

Європейська політика сусідства приймає пропозиції на отримання грантів з метою сприяння зайнятості та активної участі молоді в житті суспільства і економіки, шляхом розвитку навичок, необхідних на ринку праці і підтримуючи їх у становленні лідерів і підприємців, полегшуючи пошук нових професійних можливостей.

Дедлайн - 11 липня 2017 р.

Бюджет грантової заявки повинен бути в межах від 750 000 до 1500 000 євро. Проекти повинні залучати організації (як провідного заявника або спів-заявника), встановленого принаймні в двох країнах Східного партнерства. Іншими словами, будь-які запропоновані заходи повинні бути представлені в угрупуванні не менше, як 3-ох представників (тобто один основний заявник + мінімум два спів-заявника).

Основні цілі програми:

- підтримка творчої молоді в розвитку свого підприємницького потенціалу та ідей шляхом оснащення їх належними навичками в рамках неформального навчання та практичного досвіду і інноваційних підходів у навчанні підприємництва;

- збільшення доступу до освіти, можливостей навчання і працевлаштування з використанням потенціалу всіх молодих людей, в тому числі вразливих, знедолених, переміщених всередині країни та інших представників молоді;

- підтримка місцевої влади в розробці молодіжної політики або вдосконалення нормативно-правової бази.

Основні вимоги для заявників:

- бути юридичною особою та неприбутковою;

- діяльність в галузі молодіжної політики, виховання молоді та зайнятості, або молодіжного підприємництва;

- бути створеною в країні Східного партнерства (Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова та Україна) або держави-члена Європейського союзу.

ДЖЕРЕЛО