Прес-центр14 березня 2017, 16:03

Кенія зацікавлена в закупівлі кукурудзи в Україні

За iнформацiєю Посольства України в Республiцi Кенiя, на виконання домовленостей, досягнутих за результатами вiзиту торгової мiсiї до Республiки Кенiя 3-6 грудня 2016 року на чолi iз заступником Мiнiстра економiчного розвитку i торгiвлi України-Торговим представником України
Микольською Н. Я., уряд Кенії ухвалив рiшення про здiйснення закупiвлi
450 тисяч тонн жовтої кукурудзи в Українi. Загальна сума можливих угод оцiнюється експертами у 119 мільйонів доларів США. Закупiвля має бути здiйснена у найкоротшi термiни (протягом березня – травня 2017 року) до можливої появи конкурентних пропозицiй вiд iнших країн.

Також, зазначаємо, що основною вимогою для iмпорту кукурудзи до Республiки Кенiя є вiдсутнiсть в нiй ГМО та наявнiсть сертифiкату ЄС або вiдповiднiсть вимогам Бюро стандартiв Кенiї (Kenya Bureau of Standards: www.kеbs.оru).

Враховуючи викладене, просимо пiдприємства, зацiкавленi у постачаннi до Республiки Кенiя вказаних обсягiв кукурудзи, терміново, до 15 березня ц. р., надати Мiнекономрозвитку в електронному та паперовому виглядi експортнi пропозицiї. Експортнi пропозицiї серед iншого мають мiстити копiї вiдповiдних сертифiкатiв про вiдсутнiсть ГМО, сертифiкатiв, якi вiдповiдають стандартам ЄС або Бюро стандартiв Кенiї.

Контактна особа: головний спецiалiст вiддiлу взаємодiї i комунiкацiй з експортерами управлiння розвитку експорту департаменту доступу до ринкiв та взаємодiї з СОТ Iван Сидоренко, тел: (044) 596-67-95; електронна пошта: isydorenko@me.gov.ua.